Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rebarborový sen - výborné a netradiční zpracování rebarbory

0.0
Rebarborový sen - výborné a netradiční zpracování rebarbory

Potřebné ingredience

Hnětené těsto:75g másla, 40g cukru, 150g polohrubé mouky, 20g strouhaného kokosu Náplň 1: 2 vejce, 65g cukru, 100g škrobové moučky (já dávám 50g škrobové moučky a 50g hladké mouky - je to chutnější) Na potření: 3 lžíce jahodové marmelády Nálň 2: 750g rebarbory, 2 lžíce citronové šťávy, 200g cukru, 8 plátků želatiny, 400ml šlehačky Na zdobení (není potřeba): 200ml šlehačky, 1 balíček ztužovače šlehačky (Smetafix),1 balíček vanilkového cukru, 100g nasekaných vlašských ořechů, papír napečení

Postup přípravy

Předehřejeme troubu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Utřeme máslo s cukrem, přidáme mouku a strohaný kokos a vypracujeme těsto. Těsto namačkáme do formy a pečeme 10min při 200°C uprostřed (horkovzdušná trouba 175°C).
Mezitím ušleháme vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny a přimícháme škrobovou moučku. Formu vyjmeme z trouby, korpus potřeme jahodovou marmeládou, na ni rozetřeme vaječný krém a pečeme dalších 12-15min. Korpus necháme vychladnout ve formě.
Rebarboru umyjeme, nakrájíme na malé kousky, přidáme citronovou šťávu a cukr a za stálého míchání 5-10 min vaříme. Želatinu na 5min namočíme, vymačkáme vodu a rozpustíme ji v horké rebarborové kaši. Dobře rozmícháme a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme do rebarborové hmoty. Jakmile začne tuhnout, rozetřeme ji na korpus a dort dáme na 2 hodiny chladit.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, cukrářským sáčkem nastříkáme na dort 12 větších kopečků šlehačky a dozdobíme nasekanými vlašskými ořechy. (Já nezdobím.)
TIP - do rebarborové kaše můžete přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy, má to pak zase trochu jinou chuť.

Utřeme máslo s cukrem.

Přidáme mouku a strohaný kokos a vypracujeme těsto.

Těsto namačkáme do formy a dáme na 10 min péct.

Ušleháme vejce s cukrem a 2 lžícemi horké vody do pěny (na fotu) a pak přimícháme škrobovou moučku.

Formu vyjmeme z trouby, korpus potřeme jahodovou marmeládou.

Korpus potřený marmeládou.

Na korpus potřený marmeládou rozetřeme vaječný krém a pečeme dalších 12-15min.

Takhle vypadá hotový korpus po vytažení z trouby.

Do hrnce dáme umytou, oloupanou a na malé kousky nakrájenou rebarboru, přidáme citronovou šťávu a cukr a za stálého míchání 5-10 min vaříme.

Takhle vypadá rebarbora po uvaření. Je to taková kaše.

Želatinu na 5min namočíme, vymačkáme vodu a rozpustíme ji v horké rebarborové kaši. Dobře rozmícháme a necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme do rebarborové hmoty. Jakmile začne tuhnout, rozetřeme ji na korpus a dort dáme na 2 hodiny chladit.

Takhle vypadá hotový dort.

Takhle vypadá dort po rozkrojení.

A takhle vypadá předtím, než začnete papat:-). Dobrou chuť:-)!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie