(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
BRETAŇSKÉ FAZOLE
Potřebné ingredience
200 g bílých fazolí, 25 g sádla, 1 cibule, 15 g hladké mouky, 1/4 kostky masoxu, 1 stroužku česneku, pepř, sůl, 1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu), zelená petrželka
Postup přípravy
Tento recept jsem objevila na internetu a protože je opravdu dobrý a jednoduchý, tak ho vkládám sem. Píšu přesně podle originálu.
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle(já dělala na oleji) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem. Možno přidat i uzeninu.
Doufám, že Vám bude také chutnat. :-)
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle(já dělala na oleji) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem. Možno přidat i uzeninu.
Doufám, že Vám bude také chutnat. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
0078
(upraveno)
14. 12. 2009, 9:44
Tzto fazole jsou moc dobré a opravdu rychlé Markéta
abandoned
(upraveno)
24. 2. 2009, 18:02
mooooc dobréééé
kohutka28
(upraveno)
13. 9. 2008, 15:23
Dnes jsem zkoušela k obědu a jídlo je fakt moc chutné. Děkuji za recept.
ovecka17
(upraveno)
10. 3. 2008, 15:10
Výborné
ZANYSHOP
(upraveno)
14. 3. 2008, 10:09
@ovecka17
karca90
(upraveno)
26. 10. 2007, 17:50
Jeaneto, dnes jsem vařila tyto fazole. Jsou fakt dobrý. Luštěniny moc dělat neumím, měla jsem tady sáček bílých sušených fazolí, tak mi padl do oka váš recept a je to rychlý na přípravu a chuťově výborný. Budu vařit častěji...... Iveta
ZANYSHOP
(upraveno)
27. 10. 2007, 15:24
@karca90
Tak to jsem ráda, že jste spokojená a že chutnalo. .....Jean
7jak
(upraveno)
22. 10. 2007, 12:56
Dobrý den, Jeaneto Dnes sem k obedu delala vaše faloze a dokonce aj manžel který je moc nemusí si pochutnal. O malem ani nemluvím, ten se tým cpal rukama Moc nám všem chutnali. Dekuji za skvělí receptík
ZANYSHOP
(upraveno)
26. 10. 2007, 8:16
@7jak
Tak jsem jsem opravdu ráda, že chutnalo...Jean
pipisek
(upraveno)
20. 4. 2007, 18:45
Hezký večer Jano.Tak dejte určitě vědět ,jak chutnaly. Já je mám jako jedno z mnoha oblíbených jídel. Tak šťastnou ruku při vaření,ať se povedou . Petra
JANA308
(upraveno)
20. 4. 2007, 18:34
Hezký večer,tak jsem právě objevila Váš recept.Už vím,co zítra budeme mít k obědu. Určitě všem bude chutnat,protože fazolky máme rádi. Díky Jana
pipisek
(upraveno)
20. 4. 2007, 17:26
Milá Jeaneto, také je vařím.Přidej do fazolek ještě lečo,jsou pak ještě chutnější.A druhý den pěkně vychlazený nemají vůbec chybu.Petra
ZANYSHOP
(upraveno)
24. 4. 2007, 9:13
@pipisek
Díky Petro za tip, s tím lečem to vyzkouším....Jean