(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
MEDOVO-OŘECHOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Základní těsto na medovník:
20 dkg ml. cukru
20 dkg másla nebo Hery
2 celá vejce
2 PL medu
2 PL mléka
2 lžičky sody
50 dkg hladké mouky polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin:
30 dkg nahrubo nasekaných ořechů
10 dkg cukru krupice
2 PL medu
Krém
12 dkg másla
3 dcl mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce krupice cukru
25 dkg másla
Postup přípravy
RECEPT NA MEDOVO-OŘECHOVÉ ŘEZY
Při výrobě pracujeme se třemi základními hmotami: těstem na medovník, polevou na
medovník a náplní-krémem:
Základní těsto na medovník:
20 dkg ml. cukru
20 dkg másla nebo Hery
2 celá vejce
2 PL medu
2 PL mléka
2 lžičky sody
50 dkg hladké mouky
Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do úplného rozpuštění.
Poté vmícháme 2 celá vejce (pozor, aby se vejce neuvařila – směs nesmí být
příliš horká). PO zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto.
Hmotu rozdělíme na 2 stejné porce a vyválíme z nich placky, které dáme (každou
zvlášť) na pečící plechy. Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na
cca 180 st.C) a pečeme cca 15-20 min. Pozor na druh trouby! (horkovzdušná cca
± 7min.)
Druhou placku potřeme polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin:
30 dkg nahrubo nasekaných ořechů
10 dkg cukru krupice
2 PL medu
12 dkg másla
Všechny suroviny společně smícháme, rozpustíme, ořechy přidáme až nakonec.
NEVAŘÍME. Horkou řídkou směs rozetřeme na placku těsta (pokud možno ihned,
Krém:
3 dcl mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce krupice cukru
25 dkg másla
vše uvařit, do studeného zašlehat 25 dkg másla
Všechny suroviny (mimo tuk) společně svaříme a po vychladnutí vmícháme
tuk-máslo. Jednu placku vychladlého medovníku pokapeme rumem (či liným alkoholem
nebo likérem), pomažeme krémem a slepíme společně s druhou upečenou plackou
medovníku tak, aby ořechová poleva byla nahoře.
Nejlepší je nechat medovník uležet zabalený v alobale v chladu asi 2 dny.
Při výrobě pracujeme se třemi základními hmotami: těstem na medovník, polevou na
medovník a náplní-krémem:
Základní těsto na medovník:
20 dkg ml. cukru
20 dkg másla nebo Hery
2 celá vejce
2 PL medu
2 PL mléka
2 lžičky sody
50 dkg hladké mouky
Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do úplného rozpuštění.
Poté vmícháme 2 celá vejce (pozor, aby se vejce neuvařila – směs nesmí být
příliš horká). PO zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto.
Hmotu rozdělíme na 2 stejné porce a vyválíme z nich placky, které dáme (každou
zvlášť) na pečící plechy. Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na
cca 180 st.C) a pečeme cca 15-20 min. Pozor na druh trouby! (horkovzdušná cca
± 7min.)
Druhou placku potřeme polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin:
30 dkg nahrubo nasekaných ořechů
10 dkg cukru krupice
2 PL medu
12 dkg másla
Všechny suroviny společně smícháme, rozpustíme, ořechy přidáme až nakonec.
NEVAŘÍME. Horkou řídkou směs rozetřeme na placku těsta (pokud možno ihned,
Krém:
3 dcl mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce krupice cukru
25 dkg másla
vše uvařit, do studeného zašlehat 25 dkg másla
Všechny suroviny (mimo tuk) společně svaříme a po vychladnutí vmícháme
tuk-máslo. Jednu placku vychladlého medovníku pokapeme rumem (či liným alkoholem
nebo likérem), pomažeme krémem a slepíme společně s druhou upečenou plackou
medovníku tak, aby ořechová poleva byla nahoře.
Nejlepší je nechat medovník uležet zabalený v alobale v chladu asi 2 dny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marketaryg
(upraveno)
25. 2. 2010, 10:21
Dobrý den, ta druhá placka se peče taky? Děkuji Markéta
nahlásit
SILVIK1
(upraveno)
8. 3. 2010, 13:48
@marketaryg
ano , potře se hmotou s ořechů a dá se péct
nahlásit
SILVIK1
(upraveno)
4. 6. 2009, 8:07
Typ na jiný krém. Na krém: 1 salko (kondenzované mléko slazené) 300 g másla. TAKÉ MOCCCC DOBRÝÝÝÝÝÝÝÝ
nahlásit
SILVIK1
(upraveno)
9. 5. 2009, 13:50
Je strašně dobrý, nedá moc práce a kdo ho ochutná žádá hned o recept
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
19. 4. 2009, 20:35
nahlásit