(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Neclíky
Potřebné ingredience
300g hladké mouky
100g másla (tuku)
20g droždí
sůl, trochu mléka
bílek, trocha vody
kmín
Postup přípravy
Uděláme si kvásek, máslo rozpustíme.
Do mísi dáme mouku, vykynutí kvásek , rozpuštěný tuk a špetku soli.
Pořádně propracujeme na vláčné těsto.
Hned tvarujeme preclíky nebo uzlíky .
My děláme kolečka - vyválím váleček a obtočím kolem prstu a je to hotovo.
Potom dáme na plech s pečícím papírem a necháme chvíli vykynout.
Troubu rozehřejeme na 160 stupňů .
Před vložením do trouby potřeme směsí z 1 bílku, 2 lžic vody a 2lžiček soli a posypeme kmínem.
U nás se peče ze dvou až tří dávek, protože tu první sní ještě než vychladne.
Do mísi dáme mouku, vykynutí kvásek , rozpuštěný tuk a špetku soli.
Pořádně propracujeme na vláčné těsto.
Hned tvarujeme preclíky nebo uzlíky .
My děláme kolečka - vyválím váleček a obtočím kolem prstu a je to hotovo.
Potom dáme na plech s pečícím papírem a necháme chvíli vykynout.
Troubu rozehřejeme na 160 stupňů .
Před vložením do trouby potřeme směsí z 1 bílku, 2 lžic vody a 2lžiček soli a posypeme kmínem.
U nás se peče ze dvou až tří dávek, protože tu první sní ještě než vychladne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé