Velikonoční stádo
Potřebné ingredience
Těsto: 5 žloutků, 2 vejce, 5 bílků, 250 g jemného pískového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy.
Poleva: 100 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy
Žloutky, vejce, vanilkový cukr, větší část pískového cukru, citronovou kůru a šťávu vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru. Žloutkovou pěnu a tuhý sníh lehce smícháme stěrkou. Nakonec po částek lehce vpracujeme mouku.
Formu vystříkáme jedlým sprejem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do formy nalijeme a pečeme při cca 180°C do růžova.
Z bílku, cukru a po kapičkách přikapané citronové šťávy vyšleháme hladkou polevu, kterou vychladlého beránka potřeme. Oči připravíme z lentilek, čumák z kousku mandle. Když poleva uschne, ozdobíme beránka mašlí a hurá s ním na stůl.
U nás děláme z dvojité dávky a máme celé stádo. Na fotce ještě jeden chybí, toho snědl syn, který pomáhal.
Formu vystříkáme jedlým sprejem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do formy nalijeme a pečeme při cca 180°C do růžova.
Z bílku, cukru a po kapičkách přikapané citronové šťávy vyšleháme hladkou polevu, kterou vychladlého beránka potřeme. Oči připravíme z lentilek, čumák z kousku mandle. Když poleva uschne, ozdobíme beránka mašlí a hurá s ním na stůl.
U nás děláme z dvojité dávky a máme celé stádo. Na fotce ještě jeden chybí, toho snědl syn, který pomáhal.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
simonka33
(upraveno)
17. 4. 2009, 19:35
Dermajetics
(upraveno)
17. 4. 2009, 16:11
a móc pěkné .-)
Konvalinka72
(upraveno)
17. 4. 2009, 16:15
@Dermajetics
moc děkujeme