Vepřová panenka v košilce z listového těsta
Potřebné ingredience
1 vepřová panenka,
sůl, pepř, sladká červená paprika,
50 g másla,
200 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),
loupaná rajčata z plechovky (nejlépe Valfrutta: 400 g brutto),
listové těsto (doporučuji Babické)
Na potření:
1 celé vejce
Postup přípravy
2. Do vypečeného tuku dáme 100 g nakrájené anglické slaniny a cibuli nakrájenou na kostičky. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme houby, nakrájená rajčata a rajčatové pyré z plechovky, podusíme 10-15 min a podle chuti okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou.
3. Z listového těsta vyválíme 2 obdélníky jako na štrůdl. Na každý obdélník položíme zbylé plátky anglické slaniny, 1/4 podušené směsi, jeden kousek masa a další 1/4 podušené směsi. Zabalíme jako štrůdl a těsto dobře přitiskneme.
4. Balíčky s masem položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova.
Pečení v horkovzdušné troubě: horký vzduch plus, 195 st, 1. odspodu, 30-35 min (+předehřátí trouby).
Pečení v klasické troubě: horní/spodní pečení, 210 st, 2. odspodu, 25-30 min (+předehřátí trouby).
5. Podáváme teplé s brambory nebo studené. Výborné teplé, ještě lepší studené.
Dobrou chuť
Opečeme panenku a připravíme náplň.
Z lístkového těsta vyválíme obdélník, poklademe plátky anglické slaniny, náplň, maso, náplň a dobře uzavřeme.
Servírujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé