(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Perkelt z vajec
Potřebné ingredience
vejce uvařená natvrdo
olej
1 cibule
3 lžíce hladké mouky
1 rajčatový protlak
1 kelímek zakysané smetany
4 stroužky česneku
sůl
sladká a pálivá paprika
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku, do které přidáme papriku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Povaříme. Omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Na talíř poklademe půlky vařených vajec, které přelijeme uvařenou omáčkou. Podáváme s pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé