(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Jarní ořechové řezy
Potřebné ingredience
30dkg moučkového cukru, 30dkg mletých ořechů, 17dkg polohrubé mouky, 6vajec, 30dkg tuku (máslo, Hera...apod.) + 30dkg moučkového cukru na polevu
Postup přípravy
Cukr a tuk utřeme, přidáme polohrubou mouku, mleté ořechy a ze šesti bílků sníh. Rozetřeme na plech (dávám pečící papír) a pečeme v troubě (kterou předem nevyhříváme) asi na 180stupňů 20-30min. Po upečení na ještě horké pečivo nalijeme polevu, kterou si připravíme ze zbylých šesti žloutků a moučkového cukru. Po vychladnutí a zaschnutí polevy nakrájíme na řezy.
cukr s tukem utřeme, přidáme mouku, mleté ořechy a sníh z bílků - rozetřeme na plech
- upečeme v troubě, kterou předem nevyhříváme, asi na 180stupňů cca 20-30min
připravíme si žloutkovou polevu - ze žloutků a moučkového cukru
na ještě horké pečivo rozetřeme polevu a necháme zaschnout
po vychladnutí nakrájíme na řezy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cermonika
(upraveno)
23. 10. 2013, 23:00
Jé tohle dělala moje mami když jsme byli malý.Asi je udělám i když je podzim.
anemonka
(upraveno)
30. 12. 2009, 16:40
taky je dělávám,moje 13letá je miluje(na mě jsou moc sladké)
jenůfka
(upraveno)
6. 5. 2007, 22:18
VÝBORNÉ, VÝBORNÉ, VÝBORNÉ, , navíc jednoduché. Jen budu asi dávat míň cukru do těsta i polevy. Díky Luci
koloušek
(upraveno)
7. 5. 2007, 7:23
@jenůfka
Taky díky, Jani
Bubalka
(upraveno)
3. 4. 2007, 22:52
Moc děkuji za receptík, je to výborné, děti i já jsme se olizovali a celý plech bycl asi za hodinku pryč.....super, super super......
koloušek
(upraveno)
4. 4. 2007, 8:08
@Bubalka
Děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo
marcipanek
(upraveno)
3. 4. 2007, 13:00
prosím prosím, můžu se zeptat vydrží mi to do velikonoc kdybych to upekla dnes nebo zítra?
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 13:20
@marcipanek
Pokud to nesníte Určitě to vydrží, pokud to peču na Vánoce, mám to v krabici i 14dní, pak je to ale trošku tvrdší
marcipanek
(upraveno)
3. 4. 2007, 13:27
@koloušek
no taky se bojím aby to vydrželo a nesnědli mi to ale pak nebude tolik toho času, díky za recept
Dandulee
(upraveno)
3. 4. 2007, 10:59
Prosím vás,ty žloutky s cukrem jenom zamíchat a nalít na horkou buchtu?
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 12:22
@Dandulee
Paní Ilono, utřít do pěny - já to dělám ručním šlehačem, ale klidně to stačí jen v ruce. Pak na ještě horkou buchtu rozetřít a nechat doschnout
Dandulee
(upraveno)
3. 4. 2007, 11:45
@koloušek
Díky,vyzkouším a dám vědět.Ilona
AliceM
(upraveno)
3. 4. 2007, 10:57
Tak tohle peču na vánoce a na velikonoce a všichni to mám moc rádi. Je to super dobrůtka a navíc dlouho vydrží pokud se hned nesní . Alice
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 11:03
@AliceM
I my to děláme i na Vánoce-to pak ale krájíme na menší obdélníčky
AliceM
(upraveno)
4. 4. 2007, 10:41
@koloušek
To my taky, na jaře jsou to normální řezy a na vánoce malé čtverečky a ty dávám do papírových košíčku .
ZANYSHOP
(upraveno)
3. 4. 2007, 9:20
Jé Lucko, tak to jste mě udělala obrovskou radost s tímto receptem. Dělávala nám jí babička , ale to už bude více jak 20 let. Takže až jí vyzkouším, tak Vám dám vědět. Tak a nyní nevím jestli upéct nejdříve toto nebo ty Vaše buchty....Jean
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 10:52
@ZANYSHOP
dominok
(upraveno)
3. 4. 2007, 0:41
tak tuhle buchtu miluju
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 9:09
@dominok
Nám ji dělala ještě naše babička a mohli jsme se po ní utlouct
Lukrato
(upraveno)
3. 4. 2007, 9:21
@koloušek
Luci, vypadá nááádherně, s těma kytičkama... ..... tyhle řezy dělávala taky moje babička.....jsou prostě vynikající.....Moc díky za recept, určitě zkusím....
koloušek
(upraveno)
3. 4. 2007, 10:53
@Lukrato
Tak dejte určitě vědět, jak to dopadlo