(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience
Bůček, sůl.
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme do zavařovaček, cca 3 cm od okraj, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a zavařujeme celé zalité vodou 2 hodiny. Ochladíme a druhý den zavařujeme znovu asi 1 1/2 hod.
Pak už jen uschováme a dle chutí vytahujeme a mažeme na chleba !
Velice jednoduchá příprava a mnohem lepší, než nějaká kupná konzerva s umělými konzervanty, v které je snad všechno kromě masa :-)
Pak už jen uschováme a dle chutí vytahujeme a mažeme na chleba !
Velice jednoduchá příprava a mnohem lepší, než nějaká kupná konzerva s umělými konzervanty, v které je snad všechno kromě masa :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
uzivateldiamant
(upraveno)
20. 9. 2021, 14:52
test
nahlásit

lidare
(upraveno)
16. 9. 2021, 19:48
Už jsme dělali jednu dávku ale i s pleckem a je to výborné,dneska jsme dělali s krkovicí,mám naložené a zítra budu zavařovat,stokrát lepší na chleba než uzenina,super věc

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
23. 12. 2016, 17:09

nahlásit
Verdaska
(upraveno)
31. 8. 2012, 19:27
Jaruško, tak jsem dva dny vařila a teď neodolala a ochutnala
a musím konstatovat-famozní
jsem si dala na chleba a na to domácí řípu s křenem a jen se olizuji
.. Mám ráda tyto jednoduché a skvělé domácí recepty jako je tento nebo domácí paštička, máslo a jiné mňamky
.. Jen holky pozor já to otočila víčkem dolů a samo mám sádlo na dně, ale nevadí za chvíli budu dělat další, tak dám správně
díky a krásný zbytek léta












nahlásit

Dada34
(upraveno)
15. 7. 2012, 14:38



nahlásit

kvítečko
(upraveno)
19. 8. 2010, 23:54
také vyzkouším
,to by se dalo vzít na dovču


nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
25. 8. 2009, 15:06
Tak tohle taky děláme už pár let a je to fakt výýýýborná vepřovka!Já už bych z obchodu nekoupila
.Zkoušeli jsme dát i různé koření,ale prostě s tou solí to je nej nej
!K tomu čerstvý chlebík,nahoru cibulka nebo pažitka a máte véču mňam,mňam
.





nahlásit
sikina54
(upraveno)
3. 8. 2009, 6:49
prosím ten bůček 3x3 se dává do sklenice syrový nebo upečený?

nahlásit

Jambi
(upraveno)
3. 8. 2009, 12:46
@sikina54
SYROVÝ

nahlásit

marz
(upraveno)
6. 7. 2009, 19:45
taky dělávám,ale přidávám česnek a kmín-trochu předpeču a zavařím-stači jen jednou.





nahlásit
anastazia6
(upraveno)
6. 7. 2009, 9:40
Jé taky by jsem to chtěla zkusit tak když do nakrájeného masa dám kmín, pepř a česnek nic tím určitě nepokazim že?
Moc buček také nemusim ale toto by jsem chtěla už dlouho zkusit.

nahlásit

Lucinka&Adélka
(upraveno)
29. 4. 2009, 17:56
PANI JAROSLAVO
DĚKUJI VÁM ZA SUPER RECEPT
U NÁS SE NORMÁLNĚ BŮČEK NEJÍ-PEČENÝ
ALE KDYŽ JSEM HO ROZEMLELA,TAK TO BYLA BAŠTA NA CHLEBA
NO A KDYŽ JSEM VIDĚLA TEN VÁŠ SUPER ZAVAŘENÝ,HNEDKA JSEM ZKUSILA (VIZ.RODINNÉ FOTO) A FAKT SUPER
DĚKUJEME ALČA









nahlásit

Ela z Frelu
(upraveno)
19. 4. 2009, 6:06
To vypadá skvěle a co tam dát tak rychlo sůl-bylo by to růžovější.
nahlásit

Jambi
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:52
@Ela z Frelu
Kdo chce, může, ale normální sůl je určitě mnohem zdravější

nahlásit

MoňasB
(upraveno)
15. 4. 2009, 18:28
jééé tady mě někdo připoměl moje mládi to sem nejedla ani nepamatuji ,a jak je to skvělééééé



nahlásit
nonula
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:25
Dělám to taky tak,ale dávám tam i kmín.



nahlásit

Jambi
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:39
@nonula
Nebo při restovaní játry udělat nějaký ten plátek navíc, na tuku z konzervy do zlata orestovat do zlata cibulku, trošku drceného kmínu, pepře a všechno to pěkně semlít, smíchat a je bezva pomazánka



nahlásit

hajcena
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:19
Tyyy jo, to asi vyzkouším - manža má bůček děsně rád. Díky za radu

nahlásit

Maxinka
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:59
Konečně pořádný recept
Já jsem z těch dortů tady už hotová







nahlásit

Pekyska
(upraveno)
29. 5. 2009, 18:13
@Maxinka
taky skočíš po každém receptu v komentovaných, kde není dort? I kdyby ses měla jen pokochat?


nahlásit
kočkov
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:58
Velice dobrý recept, děláme ho už spoustu let. Mohu jenom doporučit. EPos

nahlásit

róčáci
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:43
Mám možná hloupý dotaz,ale na kolik stupňů Jaruš ten bůček zavařijete?Docela mě to láká.A ještě
kladujete ho už zavařený v ledičce nebo stačí někde v komoře.Jak dlouho asi tak vydrží?Mockrát děkuji za odpověď.Mirka


nahlásit

Jambi
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:13
@róčáci
Mirko, tohle normálně, bez teploměru, zalité celé vodou - tak 5 cm nad sklenice a celou dobu nechat bublat. Pokud děláte jen jeden hrnec, tak klidně nechat zchládnout v té vodě do druhého dne a pak zase zapnout a znova přivést do varu a vařít ještě další 1 1/2 hod. Určitě vydrží i ve špajzu, na maso raději použít víčka s červenými gumkami. Jinak ostatní zavařeniny už dělám všechno jen v mikrovlnce.
nahlásit

jitkabroucek
(upraveno)
15. 7. 2012, 13:43
@Jambi
Jůůůa a jak zavařujete v tý mikrovlnce?Na kolik stupnů a jak dlouho?Díky za odpověď

nahlásit

Jambi
(upraveno)
18. 7. 2012, 9:28
@jitkabroucek
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22971


nahlásit

lomačka
(upraveno)
14. 4. 2009, 23:05
a když máš ráda česnek tak 1-2 stroučky lisovaný a je to mňamka

nahlásit

Jambi
(upraveno)
14. 4. 2009, 23:15
@lomačka
jj, ráda
i ten medvědí
znáš ? Dnes jsem malou ukázku šoupla do kuchařky, kterou dělám tady : http://www.zandule.cz/recepty/index.php?actPage=0



nahlásit