"BZUK"
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši V. (pečeno z 1 1/2 dávky v menším pekáčku) ********** BANÁNOVÝ TUNEL: Piškot -- 3 vejce, 4 lžíce cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu, Tvarohový krém -- 1 tvaroh (kostka), 150 g másla, 100 g cukru, 1 - 2 lžíce rumu ********** NA OZDOBU: pudinkový krém (světlý, tmavý, žlutý), čokoládová poleva, jedlý papír (na křídla), kyselé žížaly (na tykadla a nohy)
Postup přípravy
Na banánový tunel nejprve vyšleháme bílky dotuha. Žloutky utřeme s cukrem a spojíme s bílky. Zlehka vmícháme ostatní ingredience. Piškotové těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 min. při 200°C. Po vytažení srolujeme po kratší straně do rolády a necháme vychladnout.
Zchladlý piškot rozrolujeme, z kratší strany odkrojíme pruh o šířce horní části formy na srnčí hřbet. Formu na srnčí hřbet vyložíme potr. fólií, vyložíme zbylým piškotem, naplníme 1/2 tvarohového krému, položíme 2 oloupané banány a pokryjeme 2/2 tvarohového krému. Povrch přikryjeme připraveným piškotovým pruhem, přitalčíme (můžeme i obalit fólií) a uložíme aspoň na 2 hod. do chladu. Vychladlý polejeme čokoládovou polevou.
Skládání "Bzuka" viz. obrázkový postup.
Mramorový korpus prokrojíme na dva pláty.....
Namažeme marmeládou...
Naneseme nutellový krém....
Přiklopíme druhým plátem, povrch a boky potřeme zbylým krémem a boky obalíme v kokosu....
Připravené piškotové pláty na banánový tunel
Naneseme 1/2 tvarohového krému, poklademe banány...
Banány překryjeme 2/2 tvarohového krému...
Přikryjeme zbylým piškotovým plátem a dáme vychladit
Hotový banánový tunel
Banánový tunel polijeme čokoládovou polevou. Jednu přední stranu seřízneme do tvaru hlavy a posadíme na připravený mramorový korpus...
A pak už jen dáme volno své fantazii :-)
A ještě jedna zezadu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé