JAHODOVÉ KOSTKY
Potřebné ingredience
KOrpus: 5vajec.18 dkg cukr krupice,18dkg polohr.mouka.Jahodová marmeláda.
Náplň: Mražené jahody alespoň 0.5kg(nechala jsem rozmrazit,voda co vytekla jsem slila,rozmačkala a povařila s cukrem podle chuti,necháme vystydnout) Ale můžeme též nahradit kvalitní jahodovou marmeládou (v receptech mám dort z marmelády) 3 smetany na šlehání,2 želatinové ztužovače.
Želé na polití: 2Cukrárenské želé červené,1 litr vody, cukr asi 5 lžic.
Postup přípravy
foto
Upečeme piškot.Necáme vystydnout prokrojíme pomažeme jah.marmeládou,slepíme,pomažeme i na povrchu.
Vrátíme do ráfku.
Rozmražené jahody rozmačkáme osladíme a chvíli povaříme na kaši,necháme vystydnout.Snadnější je použít kvalitní jahodovou marmeládu-velkou alespoň 500gr.
3šlehačky ušleháme dotuha.Připravíme podle návodu žel.ztužovač.
Do jahod nalejeme ztužovač a za stálého (pomalého šlehání el.šlehačem)přidáme ušlehanou smetanu.Nalejeme na připravený piškot urovnáme povrch a dáme dobře vychladit.
připravíme podle návodu cukr.želé necháme trochu vystydnout a nalejeme na ztuhlou náplň.Opět chladíme,nejlépe přes noc.
Vykrojíme z ráfku,nakrájíme na kostky,zdobíme šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé