Hříbek
Potřebné ingredience
Těsto na olejovou bábovku - 250g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky výběrové, 4 vejce, citronová kůra, 9 lžic oleje, 7 lžic horké vody, přidala jsem před nalitím do forem nastrouhanou čokoládu., máslový krém, broskve, marcipán, výdrž! ze začátku to jako hřib nevypadalo :-)
Postup přípravy
upečený korpus
rozkrojený korpus, a začínám plnit, nožička i klouboček jsou ze 4 dílů a jen do jedné vrstvy jsem dala ovoce, aby to lépe drželo (do nejširšího dílu z kloboučku uděláme po boku ještě třeba 3 výkrojky, aby to pak vypadalo, že je hříbek okousaný - trošku jde vidět na konečné fotografii). Mezi ostatními díly je jen krém. Nakonec celé pomazat krémém a nechat pořádně ztuhnout v lednici.
hnědý marcipán na klobouček. Už jsem pak nějak zapomínala fotit, takže si obalíme vršek kloboučku a zahneme dolů pod kloubouček. Vytvarujeme nerovné hrany. Na spodní stranu ještě přilepíme kolečko bezbarvého marcipánu a pěkně uhladíme přechod. Až máme klobuček hotový rozředíme si hnědou gelovku s alkoholem, štětcem velmi jemně potřeme houbičku na nádobí (novou) a obtiskujeme - doporučuji předem vyzkoušet na trošce marcipánu, aby se nám místo "pórů" nedělaly fleky. Výsledek je vidět na celkové fotce hříbku.
tady je vykrojený zelený marcipán jako mech. Na fotce to asi moc není vidět, ale po vyválení jsem na to obtiskla houbičkou na nádobí tou drsnou stranou takový potisk jako mech (houbička byla samozřejmě nová :-), jde použít i drátěnka, má to fakt pěkný efekt)
tak tady dělám šnečka :-D no nějak to dopadlo :-D
hotový šneček :-)
tak nožičku obali to marcipánu, předem si narýhovat čárky a pak obarvit hnědou - štětcem, takové stíny. Jo a tady mi manžel řekl, že takhle nevypadá nožička hřibu, jenže ve výsledku to vypadá úplně jinak :-)
dodělaný kraj kolem hříbku, jahůdky, tráva, kamínky
doprostřed jsem dala 2 seříznuté slánky, aby se udržel klobouček
hotový hříbek
hotový hříbek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé