(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
štramberské uši
Potřebné ingredience
2 vejce, 170 g cukr moučka, 50 g medu, 300 g hladké mouky, 1/3 lžičky sody, strouhaná citronová kůra a 1 lžička perníkového koření ( nebo Sladkého pečení od Avokada, nebo špetka badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu)
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme 24 hod odpočinout v chladu. Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na 170 °C tak asi 3-5 min, jen co zrůžoví, musí být lehce nedopečené. Za tepla se srolují do tvaru ouška, dají vystydnout do užší skleničky, aby držely tvar a nerozvinuly se. Můžete dělat třeba jen menší placičky nebo vykrajovat různé tvary - je do dobré chroupání
na vyválené těsto uděláme kolečka o průměru asi 10cm
až vyndáme z trouby musíme je hned teplé stočit do tvaru uší a vložit do úzkých sklenic aby drželi tvar až je vyndáte
takhle plnou jsem měla misku ale dělala jsem to z dvojité dávky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé