(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Rajská omáčka + hovězí maso + domácí knedlíček - RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
Na omáčku: cibule, máslo, hladká mouka, 10 kuliček pepře celého, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 2 rajské protlaky(já používám ty větší od Hamé), 1 kostka masoxu, špetka cukru. KNEDLÍK: 150 g polohrubé mouky, 125 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, na špičku čaj. lžíčky kypřící prášek a 2 staré rohlíky nebo housky nakrájené na drobné kostičky ( z této dávky uděláme knedlík z kterého nakrájíme cca10-11 knedlíků).
Postup přípravy
Omáčka: na rozehřáté máslo dáme zpěnit cibulku nakájenou na kostičky, přidáme koření (pepř, nov.koření a bobkový list), chvilku orestujeme a přidáme mouku, vytvořímejíšku, kterou podlejeme vodou a rozkvedláme metličkou. Přivedem do varu a přidáme masox a povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom přidáme protlaky, promícháme a provaříme tak 15 - 20 minut. Ochutnáme a popřípadě dochutíme cukrem. Vememe si nový kastról a přes cedník scedíme, chvilku povaříme a dle libosti můžeme ještě zahustit.
Knedlík: prosátou mouku a kypř. prášek a sůl, dáme do mísy. Zvlášť si rozkvedláme mléko a vejce a přilejeme na mouku a promícháme. Přidáme rohlíky nakrájené na drobné kostičky a dobře promícháme. Těsto pomoučím a začnu tvořit tvar knedlíku a vybouchávám vzduch, pořádně několikrát prohnětu a vytvořím knedlík, který nechám odpočinout 10 min. Dám do vařící vody, několikrát propíchám vidličkou , ze všech stran. Vařím 11 min, poté knedlík otočit a opět vařit 11 min. Po uvaření vyndáme a propícháme a krájíme nití.
Na omáčku na talíři dám uvařené hovězí maso nebo kuličky z mletého masa.
Knedlík: prosátou mouku a kypř. prášek a sůl, dáme do mísy. Zvlášť si rozkvedláme mléko a vejce a přilejeme na mouku a promícháme. Přidáme rohlíky nakrájené na drobné kostičky a dobře promícháme. Těsto pomoučím a začnu tvořit tvar knedlíku a vybouchávám vzduch, pořádně několikrát prohnětu a vytvořím knedlík, který nechám odpočinout 10 min. Dám do vařící vody, několikrát propíchám vidličkou , ze všech stran. Vařím 11 min, poté knedlík otočit a opět vařit 11 min. Po uvaření vyndáme a propícháme a krájíme nití.
Na omáčku na talíři dám uvařené hovězí maso nebo kuličky z mletého masa.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anelis
(upraveno)
27. 9. 2008, 13:12
Radu, dnes jsem dělala k obídku, omáčka i knedlíčky jsou výtečné , moc jsme si pochutnali , takže super recept a ukládám do oblíbených
Lefíček
(upraveno)
28. 9. 2008, 8:34
@Anelis
ALENKO, DĚKUJI MOC, NÁM CHUTNÁ A JE VELMI OBLÍBENÁ
natkak
(upraveno)
7. 4. 2007, 13:41
Tak jsem dnes uvarila rajskou, je vyborna, moc nam chutna Natka
Lefíček
(upraveno)
9. 4. 2007, 12:50
@natkak
Díky, za pochvalu u nás hned pryč a čistý talíře
hheellaa
(upraveno)
31. 3. 2007, 18:55
Radko, "rajdu" u nás vaří taťka a to naprosto bezkonkurenčně , ale vaše knedlíky vyzkouším hned jak to půjde Vypadají zajímavě, tak doufám, že to nezvojtím.... Helena