(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rafaelo na plech
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,3/4 cukru krupice(hlavně ne krystal), 1 hrnek mléka, 1 vanil. cukr, 1 prdopeč, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje - to je na těsto
Na nasypání je : 1 hrnek kokosu+ 1/2 hrnku cukru krupice- to smícháme (malinko necháme ne konec)
A nakonec ještě 1 až 2 šlehačky
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto smícháme a dáme na plech, posypeme smíchaným kokosem a cukrem a dáme péct do rozehřátě trouby na 150 stupnů.Pečeme tak 20- 25 minut.Hnedle po vyndání polijeme šlehačkou.Nakonec dovysypem zbytek kokosu s cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

raroma
(upraveno)
5. 5. 2007, 15:33
dnes jsme rafaelo opět pekla, potřebovala jsem nějakou rychlovku a zase nezklamala a měla velký úspěch.


nahlásit

inka
(upraveno)
24. 6. 2006, 11:55
Dnes jsem pekla a dala jsem pod ten kokos ještě jahody (nakrájené na plátky). To je úúúúúžasné.



nahlásit
bondas
(upraveno)
13. 4. 2006, 19:17
dnes jsem dělala vaše rafaelo a mělo obrovský úspěch,nemělo čas ani vychladnout
, jak bylo dobré


nahlásit
GORBY
(upraveno)
12. 4. 2006, 17:49
Dneska jsem jí pekla a měla jsem úspěch. Je moc dobrá!

nahlásit

mohos
(upraveno)
2. 4. 2006, 13:46
A podobný recept psala kolem Vánoc a upravila 9. ledna v diskuzi RECEPTY Jarča s nickem "spáč", kopíruji: Buchta Rafaello 1hrnek moučkového cukru 1hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2hrnky polohrubé mouky 2 vejce 1prášek do pečiva Posyp:1hrnek strouhaného kokosu 1/2hrnku moučkového cukru šlehačka 33% Utřeme vejce s moučkovým cukrem,přidáme olej,mouku,mléko a prášek do pečiva.Vylijeme na plech.smícháme cukr s kokosem a hustě posypeme.Pečeme asi 30minut na 170°C.Když kokos zrůžový vytáhneme z trouby a hned polejeme šlehačkou.Dát do lednice. My to máme rádi-buchta je vláčná Taky moc dobré, zkoušela jsem, ale dnes vyzkouším tu Vaši... Monika.
nahlásit

spáč
(upraveno)
2. 4. 2006, 18:13
@mohos
Do receptů jsem to vkládala já a je pravda,že dávám méně cukru,jak tady už psala Lionka.Vyzkoušejte tam dát ještě jahůdky-taky dobré

nahlásit

Lionka
(upraveno)
30. 3. 2006, 18:51
tento recept je tady na MMB v Receptech pod názvem Rafaelo řezy už od 8.3.2006
já ho ale dělala dle Vás
a je opravdu vynikající
-jedno doporučení-to množství cukru je moc -je to dost sladké-doporučuji takto: POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky,1/2 cukru krupice(hlavně ne krystal), 1 hrnek mléka, 1 vanil. cukr, 1 prdopeč, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje - to je na těsto Na nasypání je : 1 hrnek kokosu+ 1/3 hrnku cukru krupice- to smícháme (malinko necháme ne konec) A nakonec ještě 1 až 2 šlehačky








nahlásit

Jana V.
(upraveno)
2. 4. 2006, 16:38
@Lionka
Dnes jsem ji vyzkoušela, podle vás. Nemáme totiž rádi, když je to moc přeslazené a musím říci, že je super. Více cukru opravdu není třeba. Zařadím ji mezi naše oblíbené. Děkuji.

nahlásit

Lionka
(upraveno)
1. 4. 2006, 12:51
@Lionka
ještrě jsem na netu našla obměnu: místo KOKOSU- OŘECHY a pak máte "Ferrero Rocher na plechu"

nahlásit

Lionka
(upraveno)
13. 4. 2006, 18:09
@Lionka
tak jsem zkoušela á la Ferrero Rocher,ale není to ono-kokos je kokos!!! MMCH min. týden jsme musela dělat Rafaelo 2x!!!



nahlásit

zlatá rybka
(upraveno)
29. 3. 2006, 12:12
Tak jsem ho upekla a už není vrhli se na to dětičky a manžílek a mamince nechali jen kousíček(prý bych mohla přibrat) ó jakou mají péči ,ale je fakt super!!!!!!!!!!!
nahlásit

tarabi
(upraveno)
29. 3. 2006, 14:50
@zlatá rybka
Jsem mooooooooc ráda že chutnalo.

nahlásit

zlatá rybka
(upraveno)
28. 3. 2006, 11:29
Recept jsem zhlédla hned ho vyzkouším jen by mě zajímalo jestli se musí šlehačka vyšlehat nebo ji naleji z kelímku rovnou



nahlásit

luciasanta
(upraveno)
28. 3. 2006, 12:05
@zlatá rybka
Káťo, rovnou z kelímku na právě vytaženou buchtičku
Zasyčí to a žádá si to zchlazení (pěkně to celé zvlhne). Je to fakt dobrota.


nahlásit

iti
(upraveno)
27. 3. 2006, 22:41
Taky tento moučník patří do našeho repertoáru
, jen do toho sypání dávám práškový cukr, ale ono to bude asi jedno, ta krupice se taky dobře rozpustí?


nahlásit

Leňáček
(upraveno)
26. 3. 2006, 19:20
Rafaelo na plech také děláme a je vynikající,je to super dobrota,mňam,mňam!!!!
Lenka


nahlásit