Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

0.0
Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Potřebné ingredience

15 buřtů,
2 lžíce nastrouhané mrkve,
plnotučná nebo francouzská hořčice,
3-4 bobkové listy,
6-8 kuliček nového koření,
hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře,
2 nastrouhané (či na plátky nařezané) feferonky,
případně 3 lžičky koupených mletých feferonek ze skleničky,
4 sterilované, podélně nakrájené okurky,
6-8 (i více) stroužků česneku nakrájeného na plátky,
ocet,
nálev z Deka uděleny podle návodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, až je sklenice plná (končíme cibulí).
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přdáme do nádoby k vuřtům.

Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryjeme alobalem). Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.

Doporučená příloha:
slaný rohlík, dobrý chléb.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie