(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše
Potřebné ingredience
2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.
Postup přípravy
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tinuše
(upraveno)
26. 9. 2009, 15:50
fajn recept
daniša
(upraveno)
27. 11. 2009, 9:25
@tinuše
Jsem ráda, že chutnalo. Díky
Hanijava
(upraveno)
6. 9. 2009, 13:10
Dobrý den Danielo, Vaši Tomášovo utopenci jsou Dělala jsem je chlapům na stavbu a všichni se jich mohli Doporučuji, je to Hezký víkend Hanka
daniša
(upraveno)
25. 9. 2009, 17:23
@Hanijava
Jsem ráda, že chutnali, moji chlapi je mají rádi na všechny možné způsoby. Děkuji za pochvalu. Hezký den