Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

0.0
Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Potřebné ingredience

2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tinuše 26. 9. 2009, 15:50
fajn recept
daniša 27. 11. 2009, 9:25
@tinuše Jsem ráda, že chutnalo. Díky (hello)
Hanijava 6. 9. 2009, 13:10
Dobrý den Danielo, Vaši Tomášovo utopenci jsou (Y) (clamp) Dělala jsem je chlapům na stavbu a všichni se jich mohli (jidlo) Doporučuji, je to (zajic) Hezký víkend Hanka
daniša 25. 9. 2009, 17:23
@Hanijava Jsem ráda, že chutnali, moji chlapi je mají rádi na všechny možné způsoby. Děkuji za pochvalu. Hezký den (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie