(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynutá velikonoční hlavička
Potřebné ingredience
10 dva až tři dny starých rohlíků
10 vajec
1 kostku droždí
500 ml mléka
česnek
sůl, pepř, majoránku
125 g tuku typu Hera
600–900 g vařeného uzeného masa
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na plátky, mléko dáme vařit a přidáme do něj tuk. Horkým mlékem zalijeme rohlíky. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, rozdrobíme kostku droždí a vše dobře rozmícháme.
Poté přidáme uzené maso (můžeme zaměnit za houby). Přidáme hrst polohrubé mouky, hrst hrubé mouky a hrst dětské krupičky. Vše znovu promícháme. Těsto musí být husté podobně jako na lívance. Pokud jsou, přidávám do těsta čerstvé kopřivy nasekané nadrobno.
Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do něj těsto a necháme je asi hodinu kynout.
Po vykynutí hlavičku upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Poté přidáme uzené maso (můžeme zaměnit za houby). Přidáme hrst polohrubé mouky, hrst hrubé mouky a hrst dětské krupičky. Vše znovu promícháme. Těsto musí být husté podobně jako na lívance. Pokud jsou, přidávám do těsta čerstvé kopřivy nasekané nadrobno.
Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do něj těsto a necháme je asi hodinu kynout.
Po vykynutí hlavičku upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé