Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kynutá velikonoční hlavička

0.0
Kynutá velikonoční hlavička

Potřebné ingredience

10 dva až tři dny starých rohlíků
10 vajec
1 kostku droždí
500 ml mléka
česnek
sůl, pepř, majoránku
125 g tuku typu Hera
600–900 g vařeného uzeného masa

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na plátky, mléko dáme vařit a přidáme do něj tuk. Horkým mlékem zalijeme rohlíky. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, rozdrobíme kostku droždí a vše dobře rozmícháme.

Poté přidáme uzené maso (můžeme zaměnit za houby). Přidáme hrst polohrubé mouky, hrst hrubé mouky a hrst dětské krupičky. Vše znovu promícháme. Těsto musí být husté podobně jako na lívance. Pokud jsou, přidávám do těsta čerstvé kopřivy nasekané nadrobno.

Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do něj těsto a necháme je asi hodinu kynout.

Po vykynutí hlavičku upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie