(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Babiččiny špenátky
Potřebné ingredience
Listové těsto, 120g špenátu, 2 stroužky česneku, 2 žloutky, 50 g tvrdého sýra, sůl, máslo, kmín
Postup přípravy
Omyté listy špenátu rozsekáme, podlijeme několika lžícemi vody, špetku soli a na mírném ohni vydusíme doměkka (může být i mražený špenát).
Přidáme rozetřený česnek, lžíci másla a vmícháme žloutky.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nakrájíme čtverce (7x7). Na čtverce položíme čtvereček plátkového sýra, lžíci vychladlé náplně. Rohy těsta přeložíme na psaníčka nebo šátečky, které potřeme rozpuštěným máslem nebo jiným tukem, posypeme kmínem, naskládáme na plech. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20min.
Přidáme rozetřený česnek, lžíci másla a vmícháme žloutky.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nakrájíme čtverce (7x7). Na čtverce položíme čtvereček plátkového sýra, lžíci vychladlé náplně. Rohy těsta přeložíme na psaníčka nebo šátečky, které potřeme rozpuštěným máslem nebo jiným tukem, posypeme kmínem, naskládáme na plech. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé