(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hned měkké perníčky
Potřebné ingredience
Hladká mouka, med, koření, hera, žloutky a jedlá soda.
Postup přípravy
Těsta je hodně, ale perníčky jsou rychle pečené a hned měkoučké a moc dobré. Budeme rozdávat koledníčkům. Zbyla mi mandlovka, tak jsem nalepila pár kytí, a motýlků a srdíček.
Detailně:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ponkey
(upraveno)
11. 4. 2009, 11:31
Dobrý den Martino, někde jsem založila vlastní recept na měkké perníčky. Váš mě zaujal, ale potřebovala bych vědět přesně kolik čeho se dává do těsta. Musí se nechat těsto odležet? Chci je dělat dneska. Děkuji moc, Eva.
nahlásit
martik72
(upraveno)
11. 4. 2009, 23:17
@ponkey
Omlouvám se, děláme zahradu, nemám moc času, koukla jsem až teď. Tak poukud ještě chcete, tu je recept: 1 kg hladké mouky 70 dkg hery ( není to překlep) 25 dkg medu 16 dkg cukru 6 žloutků 1 dkg jedlé sody van. cukr ¨kořecí do perníku ( ne kypřící pr do perníku) Nechá se uležet 24 hodin zabalené v sáčku. Těsto je řídké, ale nebojte z lednice je pak tuhé a dobře se s ním pracuje. Je to hodně perníčků, ale my už máme posledních pár kousků, jdou na odbyt. Pokud byste je dělala, dejte vědět, jak chutnali. Martina
nahlásit