(recept
si oblíbilo 109 návštěvníků)
Fondant jak si delam ja

Potřebné ingredience
2 hrnky piskoveho cukru
1/2 hrnku vody
2 cajove lzicky kukuricneho sirupu
Postup přípravy
Vsechny prisady dam do hrnce a varim na mirnem ohni, micham dokud se cukr nerozpusti potom prikryju poklickou a necham bublat asi 3minuty. Jak bubla 3minuty odkryju poklicku a jeste necham bublat NEMICHAM. Na pracovni desku si dam potravinarsky papir na ktery obsah hrnce vylyju a necham stat v pokojove teplote asi 3-4minuty, potom se lehce dotknu prstem jestli neni hmota moc horka, jestli je jen tepla je pripravena k pracovani, vemu si spachtlicku na dorty, (nesmi byt ani umela ani gumova) pouzivam stribrnou, a zacinam prevracet testo spachtlickou s venci do stredu a opakuju, kreslim si s tim i 8 a pak zase dokupy a z vnejsi strany do stredu a tak to opakuju dokud se mi nezacne delat belounka barva, fondant bude sklenene jasny ale pracovanim zacne belat, jak zacne belat odlozim spachtlicku a zacnu pracovat rukama, hnetenim rukama fondat se bude spojovat a zacne meknout je to prace holky ale stoji za to jak si delam fondant na dort jeden den stravim nad fondantem jelikoz na pracovni desku se mi moc nevejde tak musim delat po malych davkach a taky je lepsi delat mensi davky jelikoz nez fondant zmekne tak se musi hnatat a hnatat. Thle davka je asi nejakych 340gramu. Jak mam fondant krsne mekky a beloucky tak si ho dam do kybliku prikryju ho dobre folii a jeste zavru vickem a dam minimalne na 12 hodin do lednice, je treba delat fondant dopredu ja delam asi den dva dopredu pred pecenim.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babina1988
(upraveno)
4. 6. 2012, 18:40
no nebilo to aš tak teški zvladla sem to na


nahlásit
babina1988
(upraveno)
3. 6. 2012, 12:55
taky chci skusyt je to tesky delat co myslyte

nahlásit

Bakulča
(upraveno)
3. 6. 2012, 14:32
@babina1988
když koukám na Váš psaný projev....tak to bude hodně těžké

nahlásit

cajin
(upraveno)
26. 6. 2012, 11:42
@Bakulča
HMM
TAKÉ MYSLÍM


nahlásit
pklenova
(upraveno)
12. 4. 2012, 9:25
Ahoj holky, zkoušela jsem to zapracovat,ale nějak to bylo na mě moc dlouhé trvání přišla jsem na rychlí způsob. V hrnci co jsem vařila všechny přísady jsem to nechala chvilku vychladnout a pak jsem si vzala ruční mixer s metlama a začala šlehat no za cca 15 min bylo hotovo a šup s tím do lednice.


nahlásit
Liška71
(upraveno)
17. 3. 2011, 16:18
Tak já ho právě dělala dneska vůbec se mi nepovedl.Dělala jsem z poloviční dávky a zřejmě jsem tam dala málo vody a fondant při zpracovávání tvrdnul a tvrdnul.A když už mi bylo jasné,že to nazachráním,udělala jsem z toho klukovi lízátka.Taky chyba bude v tom,že jsem neměla potravinářský papír,takže jsem to dělala na skleněním prkénku pomazaném olejem a strašně se k němu přilepoval. Jsem poučena,příště to snad už zvládnu.

nahlásit
chadtovka
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:11
a ten kukuřičný sirup se koupí kde?

nahlásit

Lucka1401
(upraveno)
13. 4. 2010, 21:27
dobrý den,mám dotaz. Můžu ho použít na věněčky?? jak dosáhnu řidší konzistence na potírání? Je lepší na dort než potahovací hmota?? Děkuji moc za odpověď

nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
14. 4. 2010, 16:50
@Lucka1401
Dobry den, pouzivam zasadne na dort a figurky, jak dosahnout ridsi kozistenci
to asi moc neporadim, jestli je lepsi nez potahovaci hmota...pracuje se mi dobre jak s potahovaci hmotou tak i s fondantem, fondant delam jak mam cas jinak pouzivam White Icing (WI) Asi jsem moc neporadila


nahlásit

Lucka1401
(upraveno)
15. 4. 2010, 12:41
@Maggie3105
chci dělat věněčky a nevím jak mám udělat fondantovou polevu. tak mě napadla vaše hmota-trochu řidší. Moc děkuji za odpověď.

nahlásit

tetinka
(upraveno)
21. 8. 2009, 21:29

nahlásit
Betinkaa
(upraveno)
16. 7. 2009, 13:19
Mě hmota vůbec nešla. Lepila pak se začala děsně drolit
takže jsem jí nepoužila
kde jsem udělala chybu?



nahlásit

Tequilka1
(upraveno)
22. 5. 2009, 16:56
Dobry den,mohu pouzit fondant i za tyden,kdyz ho pres vikend nespotrebuji?
nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
30. 5. 2009, 20:48
@Tequilka1
omlouvam se ze pisu az ted, je lepsi priste do vzkazu
fondant muzete pouzit i za dva tydny, musite ho dobre ale zbalit a do krabicky nebo jako ja pouzivam kyblik od horcice


nahlásit
(upraveno)
22. 5. 2009, 16:56
mohu pouzit fondant i za tyden,kdyz ho pres vikend nespotrebuji?
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
30. 4. 2009, 22:21
Marki, můžu se zeptat, jestli je i na druhý den hezky vláčný? Dělala jsem několikrát falešný marcipán a ten rychle tvrdnul, ale tohle bude asi jiné, že? S fondantem jsem ještě nedělala

nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
1. 5. 2009, 19:00
@
Helenko fondant jak se dobre ulozi do krabicky tak bude stejny jao ve dne kdy se dela

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
29. 4. 2009, 15:57
Markét to vypadá hodně zajímavě. Taky cukr, vodu a sirup já doma mám skoro pořád...takže se to může hodit


nahlásit

Ledura
(upraveno)
29. 4. 2009, 9:56


nahlásit

natmeg
(upraveno)
29. 4. 2009, 8:53
Dobrý den. můžu ho udělat v pekárně? A jaký je prosím chuťově? Fondant jsem ještě nedělala. A ještě prosím, můžu místo kukuřičného sirupu použít med?
nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
29. 4. 2009, 15:51
@natmeg
Dobry den, v pekarne jsem ho nedelala jelikoz ji nepouzivam, a chutove je plany ale aroma jde pridat podle toho jak chcete

nahlásit

rybickarybka
(upraveno)
28. 4. 2009, 0:34
Zajímavé, taky ho někdy zkusím!

nahlásit

itinka007
(upraveno)
26. 4. 2009, 17:26
Dobrý den! ten fondán musím někdy zkusit,můžu se zeptat na co všechno ho používate...?? dik Lucka

nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
26. 4. 2009, 18:01
@itinka007
Dobry den Lucinko, fondat pouzivam prakticky uplne na vsechno nekdy jak se mi nechce s tim piplat si udelam falesny marcipan ale vetsinou pouzivam tohle
mam v receptech jeden dortik s timhle prave fondantem je svatebni bohuzel je tam jen jeden jelikoz ja nefotim vsechny

nahlásit

žabada
(upraveno)
17. 4. 2009, 11:11
to musím uložit
díky






nahlásit

Maggie3105
(upraveno)
16. 4. 2009, 20:01
Jak se fondant lepi pridat cukr moucku
nahlásit

jankaga
(upraveno)
16. 4. 2009, 19:36
dobrý den potřebovala bych poradit zkoušela jsem vaší hmotu vypadá perfektně ale pořád se strašně lepí co s tím díky

nahlásit
rozárek
(upraveno)
14. 4. 2009, 20:43
děkuji za radu
musím to vyzkoušet



nahlásit