(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Snadný a výborný marcipán
Potřebné ingredience
Zádkladní dávka: 1 bílek z vajíčka, 10dk mouč. cukru, 10dk sušeného mléka - čím tuč. tím chutnější, tresť marcipánová nebo hořká mandle, potravin. barvičky jaké potřebujete.
Postup přípravy
DO BÍLKU POSTUPNĚ - NE NARÁZ!!!! VMÍCHÁVÁME CUKR S MLÉKEM A PO KAPKÁCH TRESŤ. kDYBY JSTE VŠE VSYPALY NAJEDNOU, BYLA BY Z TOHO HROUDA A HORKO TĚŽKO UŽ BY SE TO ZPRACOVÁVALO.NEJLÉPE PO ČAJ. LŽIČKÁCH. VZNIKNE KAŠIČKA, KTERÁ POSTUPNĚ HOUSTNE A HOUSTNE. POKUD CHCETE URČITOU BARVU, BARVIVO ROZMÍCH. V KAPCE VODY PŘIDEJTE, DOKUD SE HMOTA DÁ MÍCHAT, ABY BARVA DOBŘE SPLYNULA A ROZMÍCHALA SE. POZOR NA VELKÉ DÁVKY BARVIVA - HMOTA PAK ZHOŘKNE. TRESŤ PŘIMÍCHÁVEJTE TAKÉ DOKUD SE DÁ MÍCHAT, DLE CHUTI, ALE OPATRNĚ, PŘI VELKÉ DÁVCE MŮŽE TAKÉ HOŘKNOUT. ALE KDYŽ PO KAŽDÉM PŘIDÁNÍ A VMÍCHÁNÍ OCHUTNÁTE, URČITĚ TO NEPŘEŽENETE.
KDYŽ CHCETE VÍCE BARVIČEK, ZAVČAS KAŠIČKU ROZDĚLÍTE DO MISTIČEK A DALŠÍ POSTUP JE STEJNÝ. HMOTA ZHOUSTNE A PAK UŽ JI ZPRACUJE¨TE JAKO TĚSTO. TO VMÍCHÁVÁNÍ CHVÍLKU TRVÁ, JELIKOŽ SE MUSÍ BÍLEK HEZKY SPOJIT. MÍCHÁTE, JAK TŘENÉ TĚSTO. MŮŽETE DÁM KAPKU OLEJE , ABY BYL MARCIPÁN LESKLÝ, NEBO JEJ POTŘÍT AŽ PO VÝTVORU, ALE LEPŠÍ JE V TĚSTĚ. POKUD TĚSTO NA DANÉ VEJCE BUDE ŘÍDŠÍ, NELEKEJTE SE A POSTUPNĚ PODLE CHUTI PŘIDEJTE CUKR I MLÉKO, DOKUD NEBUDE HMOTA, JAK MÁ BÝT.
kKAŽDOROČNĚ JSEM TAKTO UCTÍVALA KOLEDNÍKY NA VELIKONOCE - NĚKOLIK BARVČEK - A UŠOULALA MALÁ MARCIPÁN. VAJÍČKA, KTERÁ ŠLA NA DRAČKU!!! NA FOTCE JE MŮJ POKUS O MYSLIVECKÝ KLOBOUK PRO MANŽELA, K 30.NAROZENINÁM. MÍCHÁLA JSEM A MÍCHALA, A V KONEČNÉM STÁDIU VÁŽIL ASI 1,5 KG MARCIPÁNU. TO SE MLSALO!!!! PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ A AŽ JEJ BUDU DĚLAT, BOHUŽEL NÉ NA LETOŠ. VELIKONOCE, TAK NAFOTÍM POSTUP. JANA
KDYŽ CHCETE VÍCE BARVIČEK, ZAVČAS KAŠIČKU ROZDĚLÍTE DO MISTIČEK A DALŠÍ POSTUP JE STEJNÝ. HMOTA ZHOUSTNE A PAK UŽ JI ZPRACUJE¨TE JAKO TĚSTO. TO VMÍCHÁVÁNÍ CHVÍLKU TRVÁ, JELIKOŽ SE MUSÍ BÍLEK HEZKY SPOJIT. MÍCHÁTE, JAK TŘENÉ TĚSTO. MŮŽETE DÁM KAPKU OLEJE , ABY BYL MARCIPÁN LESKLÝ, NEBO JEJ POTŘÍT AŽ PO VÝTVORU, ALE LEPŠÍ JE V TĚSTĚ. POKUD TĚSTO NA DANÉ VEJCE BUDE ŘÍDŠÍ, NELEKEJTE SE A POSTUPNĚ PODLE CHUTI PŘIDEJTE CUKR I MLÉKO, DOKUD NEBUDE HMOTA, JAK MÁ BÝT.
kKAŽDOROČNĚ JSEM TAKTO UCTÍVALA KOLEDNÍKY NA VELIKONOCE - NĚKOLIK BARVČEK - A UŠOULALA MALÁ MARCIPÁN. VAJÍČKA, KTERÁ ŠLA NA DRAČKU!!! NA FOTCE JE MŮJ POKUS O MYSLIVECKÝ KLOBOUK PRO MANŽELA, K 30.NAROZENINÁM. MÍCHÁLA JSEM A MÍCHALA, A V KONEČNÉM STÁDIU VÁŽIL ASI 1,5 KG MARCIPÁNU. TO SE MLSALO!!!! PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ A AŽ JEJ BUDU DĚLAT, BOHUŽEL NÉ NA LETOŠ. VELIKONOCE, TAK NAFOTÍM POSTUP. JANA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skotka
(upraveno)
3. 7. 2007, 10:46
Ahojky vcera jsem skousela tvuj recept na marcipan je vynikajici ale musela jsem dat jednou tolik cukru nevis proc mela jsem ho furt ridky,ale jinak je vynikajici dnes si budeme s detmi hrat a tvorit dekuji moc
Jitule64
(upraveno)
30. 3. 2007, 22:21
Jani, ten klobouk je prostě úúúúúúúžasný! Jste teda šikulka! To musela být ale piplačka. Já budu zítra dělat marcipán a chystat si z něj nějaké ozdůbky na neděli synovi na dort k 1. narozeninám. Budu marcipán dělat poprvé, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.