Penová podkova
Potřebné ingredience
Včerajšia rychlovka,alebo čo som stihla popri umývaní okien
Postup přípravy
800g bielka,1560g kryš.cukor,400g pr.cukor.Bielka dáme do misy pridáme kryš.cukor a šlaháme nad parou 60 minút a to tak ,že 2 min.šlaháme mixérom a 2min. oddychujeme aj my aj mixér(neskladáme dole z pary ani ked nešlaháme)potom po 60min.zoberieme dole a prišlaháme 400g pr.cukor.(Nie žeby to nebolo dosť sladké ale ten pr.cukor nám zabráni aby penový plát nebol gumový ale sa pekne rozpúšťal v ústach)Nastriekame na papier na pečenie 5 plátov a dáme sušiť.Ja suším v teplovzdušnej rúre naraz 3 pláty na 90 st. 3hod. Krém:žľtka vyšlaháme s 400g kryš.cukrom,2 dc vody,10dkg kakaa a dáme uvatiť nad paru(pozor aby ste neprevarili lebo Vám krém ztvrdne) zoberieme dole a ešte za horúca primiešame 100 g čokolády na varenie a povychladnutí zašlahať 1 kg masla a naplniť pláty ozdobovačom.Ak sa Vám prilepil papier na pečenie na plát tak treba papier trošku potrieť vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Reni74
(upraveno)
7. 4. 2009, 11:55
Heli máš pravdu je to dobrota ale aj úúúžasná kalorická bomba v okolí Levíc odkiaľ pochádzam je veľmi obľúbená a robím ju skoro každý týždeň
Ilonáček
(upraveno)
7. 4. 2009, 11:13
Reni74
(upraveno)
7. 4. 2009, 12:05
@Ilonáček
Dakujem
Zrušený účet
(upraveno)
7. 4. 2009, 10:33
Reni, jednak vypadá úúúúúúžasně, a jednak - hodně jsem slýchavala od kamarádky, jejíž bývalý manžel byl ze SR, že tento dort hodně a ráda dělávala. Takže to musí být hodně velká dobrota