cizrnová polévka
![cizrnová polévka](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090406/10/j43779.jpg)
Potřebné ingredience
500g cizrny,
1 střední cibule,
2-3 mrkve,
1 střední petržel,
1/2 celere,
1 větší klobásku,
sladkou papriku, sůl, pepř, kostička drůbežího bujónu,
jíška - ( cibulka, česnek, sl.paprika) s hladkou moukou
Postup přípravy
zpěním cibulku s paprikou, přidám namočenou cizrnu, přidám sůl, pepř, kostku drůbežího bujónu, zaliju vodou, vařím v tlakovém hrnci cca 25min, pak otevřu přidám na kolečka, pp na čtvrtky (kdo jak chce, ale strouhaná zelenina není v tomto dobrá) mrkev, petržel, celer, vařím (tak cca 10 min) dokud není zelenina měkká (taky v tlakovém).Pět minut před dám klobásku na kolečka pokrájenou. Nakonec jíšku a ta je nejdůležitější:
na oleji (sádle)zpěním nejemno cibuli, česnek, mletou slad. papriku, zasypu hl. moukou, chviličku pražím a pak šup do polévky, je fakt luxusní, navíc cizrna je tvarově jak oříšek, mňam.
Ale opatrně s jíškou, cizrna je luštěnina, a do druhého dne opět nabude, tak ať pak nemáte kaši... i když naředit se dá vždy.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53608.jpg)
500g sáček
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53606.jpg)
namočíme cizrnu, nejlépe přes noc
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53607.jpg)
vodu slejváme, nepoužíváme dál, zbytečně by nás víc nafukovala
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53610.jpg)
zpěníme cibulku na paprice
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53611.jpg)
přidáme scezenou cizrnu, vodu, sůl, pepř, bujon a dáme vařit
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53612.jpg)
tlakový trnec klidně zavřeme ;o)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53613.jpg)
mezi tím si očistíme zeleninku ;o)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53614.jpg)
po uběhlém čase přidáme zeleninu a zase vaříme do měkké zeleniny, po uvaření cca 5min před koncem dáme na kolečka nakrájenou klobásku
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53615.jpg)
středně větší klobása
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090406/10/k53616.jpg)
nakonec jemně zahustíme hotovou čerstvou jíškou a můžeme podávat s chlebíkem i bez. Ta jíška tohoto typu, dodá polévce jedinečnou vůni a chuť, proto bych nedávala vůbec kupovanou, a ani klasickou... Snad zachutná i vám doma jako nám. Děkuji za nahlédnutí a dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080512/22/b86777-1210625081.jpg)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100128/15/b81147-1264688033.jpg)