(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zelňáky
Potřebné ingredience
4 hrníčky kyselého zelí, 1 1/2 hrníčku hladké mouky, 1/2 hrníčku rozpuštěného sádla, hrst škvarků, 1 vejce, špetka pálivé papriky, hera na potření, sůl, pepř
Postup přípravy
Zelí vymačkáme a pokrájíme, smícháme s moukou, rozpuštěným sádlem a škvarky.
Přidáme vejce, sůl, pepř, papriku a propracujeme na vále vysypaném polohrubou moukou.
Těsto vyválíme asi 0,5 cm plát, skleničkou tvoříme kolečka. Přendáme je na suchý plech a pečeme do zlatova. Ještě horké potřeme rozpuštěnou herou.
Přidáme vejce, sůl, pepř, papriku a propracujeme na vále vysypaném polohrubou moukou.
Těsto vyválíme asi 0,5 cm plát, skleničkou tvoříme kolečka. Přendáme je na suchý plech a pečeme do zlatova. Ještě horké potřeme rozpuštěnou herou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
7. 4. 2009, 15:49
mňam