Kniha k 75
Potřebné ingredience
3 korpusy-na 1korpus-5 celých vajec,1,5-2dcl oleje, 1,5-2dcl vlažné vody, 25-30dkg krystal. cukru, 32 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, náplň-2mandarinkové kompoty i se šťávou , 1 šlehačka,1 vanilkový pudink Dr. Oetker bez vaření, 1 ztuž. šlehačky na 1 patro, na 2 patro to samé, ale místo mandarinek malá sklenička meruňkového kompotu, zdobení-pařížský krém-10dkg čokolády na vaření, 1šlehačka a 1 hrnek mletého cukru, bílý krém-10dkg bílé čokolády, 1 šlehačka a 1 hrnek ml. cukru, marcipánové růžičky , kytičky, lupínky, stříbrné perličky, asparatus, marcipán a čokoláda-10dkg čokolády na vaření,2ks ledových kaštanů a 10dkg ztuž. tuku , marmeláda na potření korpusu pod čokoládu
Postup přípravy
Náplň- všechny suroviny dát do uzaviratelné mísy, uzavřít a chvíli v ruce třást, dokud hmota neztuhne/ hrk hrk buchta/ pak natřít na korpus.
Krém pařížský- všchny suroviny dát do kastrolku, přivést k varu, nechat asi 1min. provařit, vychladit, dát přes noc do ledničky, druhý den přidat 2ks másla a našlehat krém.
Bílý krém- stejně jako pařížský
Čokoláda- vše rozpustit nad párou, po prochladnutí nalít na korpus potřený marmeládou
vážila 9kg
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé