(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
5 bílků, 180 g másla, 240 g cukru, 1 van. cukr, 5 žloutků, 260 ml vlažného mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr na posypání nebo čokoláda na polití
Postup přípravy
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Máslo, cukr, van. cukr vyšleháme a pak po jednom přišleháváme žloutky, pak přidáme mléko a polovinu mouky s kypřícím práškem. Potom už vařečkou vmícháme sníh a až je vmíchaný,přidáme druhou polovinu mouky, mícháme opatrně, spíš překládáme, aby sníh nespad a beránek zůstal nadýchaný. Formu beránka vymažeme tukem (já vymazávám sádlem, pak se krásně vyklopí) a vysypeme pol. moukou nebo strouhankou (zkoušela jsem obě varianty, pokaždé se mi vyklopil). Pak nalijeme těsto, uhladíme, přiklopíme druhým dílem beránka (vymažeme oba díly!!! ) a dáme do předehřáté trouby, pečeme na 190 stupňů asi tak 50 minut. Pak vyzkoušíme špejlí a uvidíme.
Po vychladnutí můžeme dát mašličku na krk, pocukrovat, nebo polít čokoládou.
Beránek je moc dobrý, vydrží dlouho krásně vláčný, těsto není vůbec suché. Hned byl pryč :o))
Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.
Po vychladnutí můžeme dát mašličku na krk, pocukrovat, nebo polít čokoládou.
Beránek je moc dobrý, vydrží dlouho krásně vláčný, těsto není vůbec suché. Hned byl pryč :o))
Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokin
(upraveno)
24. 4. 2010, 21:54
Dobrý večer Lucie...pozdě, ale přeci.. na velikonoce jsem upekla beránka podle vašeho receptu a byl naprosto úžasný . Moc děkuji!!! Darina