Výborný rychlý štrúdl z listového těsta!!!!
Potřebné ingredience
1 listové těsto (doporučuji Nowaco-netrhá se a je vynikající-2 díly), 10 jablek, cukr krupice, mletá skořice, strouhanka, rozinky, máslo
Postup přípravy
Rozválené těsto lehce potřu máslem (nepoužívám tuk, vždycky máslo).
Posypu lehce opečenou strouhankou. Strouhanku si připravím předem. Na pánvičku dám máslo-asi 1,5cm silný plátek, nechám roztajit a nasypu asi 4hrsti strouhanky, celou dobu ji míchám, pěkně se začne zabarvovat do zlatova, ale jakmile při míchání zahlédnu, že už začíná odspodu hnědnout, tak to stačí.
Pokladu jablky nastrouhanými na plátky, jablka jsou oloupaná. Na jedno těsto 5 středně velkých jablek, víc není vhodné, štrúdl pak v troubě praskne a obsah vytéká.
Zasypu cukrem krupicí.
Pokud jsou jablka mdlá, ještě lehounce pokapu citronem.
Zasypu skořicí, nemusím šetřit viz. foto.
Posypu rozinkami. Na 1 těsto dávám 1/2 pytlíku, nejlepší jsou samozřejmě pokud máme pár dní naložené v rumu.
Zase lehce zasypu opečenou strouhankou.
Ohnu boční okraje těsta přes jablečnou směs.
...a začnu rolovat.
....štrúdl pěkně zaroluju, aby konec byl vespod a nic z něj nevykukovalo. Těsto nepotrhám, obsah by mi při pečení vytékal.
Když mám štrudlíky na plechu, potřu je máslem a šup s nimi do vyhřáté trouby. Plech mám vymazaný máslem.
Upečené s kůrčičkou do zlatova, asi po 45 minutách pečení při teplotě 180.
Pocukrované (cukr moučka + vanilkový cukr)
Rozkrájím.
A takhle krásná ňaminka je to z pohledu zevnitř.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé