(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Francouzský koláč po česku
Potřebné ingredience
na velký plech:
1 listové těsto
2 zakysané smetany
2 celá vejce
15 dkg tvrdého sýra
salám (šunkový, gothaj, slanina ... dle chuti)
jarní cibulka nebo pórek
paprika
sůl
pepř
Postup přípravy
Na vále vyválíme listové těsto na velikost plechu. Těsto přeložíme na plech a propícháme jej vidličkou.
Do zakysané smetany zamícháme vajíčka a nastrouhaný sýr, maličko dle chuti osolíme a opepříme. Směs naneseme na těsto, dle chuti posypeme nakrájeným salámem (já používam Gothaj), nahrájenou cibulkou (pórkem) a nakrájenou paprikou. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 175 cca 30 minut (délku regulujte dle vlastní zkušenosti). Je to velká mňamka k vínu nebo jako lehká letní večeře.
Do zakysané smetany zamícháme vajíčka a nastrouhaný sýr, maličko dle chuti osolíme a opepříme. Směs naneseme na těsto, dle chuti posypeme nakrájeným salámem (já používam Gothaj), nahrájenou cibulkou (pórkem) a nakrájenou paprikou. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 175 cca 30 minut (délku regulujte dle vlastní zkušenosti). Je to velká mňamka k vínu nebo jako lehká letní večeře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé