Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

*** BOMBA *** MAKOVEC Z CELÉHO NEMLETÉHO MÁKU ***

0.0
*** BOMBA ***  MAKOVEC Z CELÉHO NEMLETÉHO MÁKU ***

Potřebné ingredience

Suroviny jsou odměřovány kelímkem od jogurtu 200ml.

2 kelímky bílého jogurtu *
2 kelímky hladké mouky *
1 kelímek cukru *
1 kelímek oleje *
1 vanilkový cukr *
2 vejce *
200gr celého nemletého máku *
1 "prdopeč" - prášek do pečiva *

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem, přimícháme jogurty, mouku a prášek do pečiva. Po troškách přiléváme olej a všechny suroviny rozmícháme do hladké hmoty. Nakonec přimícháme celý, nemletý mák. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme do mírného zhnědnutí.*** pro pečení na vyšším plechu, dávám dvojitou dávku těsta***

Manžel si recept vylepšil a místo jednoho kelímku jogurtu dává do těsta 1/2 kelímku marmelády a 1/2 medu.

Makovec na oba způsoby je vláčný, křehoučký, takový jakoby mokrý, není to klasicky suchá buchta. U nás do druhého dne nikdy nezůstane :o) a u našich známých pokaždé sklidí úspěch :o)

Přejeme dobrou chuť !

**********************************************************************************************************************
Dostala jsem pár dotazů, kde se maminky ptaly na typ jogurtu, jaký používám. Je to úplně jedno !!!! Jaký mám po ruce, takový tam dám a klidně i ovocný - pokaždé je makovec jiný a pokaždé mooooc dobrý :o) !!!! **********************************************************************************************************************

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 14. 8. 2010, 22:05
vyzkouším (Y)
viterka 9. 6. 2010, 19:10
Božííííí (clamp) (clamp) (clamp) !!!Neměla jsem druhý jogurt po ruce tak jsem tam prdla kysanou smetanu a pohoda |:o) !!!Děkuju za receptík,mám ho uložený!!! (L)
kosina 1. 4. 2007, 13:48
Tak jsem upekla a je moc dobrý,a taky jsem ráda,že jsem zužitkovala nemletý mák,s kterým se mi nechtělo mlít :-$Díky za receptík :-)
legolka 1. 4. 2007, 13:31
...díky za recept, už jsem pekla hnedle dva za sebou, protože první zmizel jako pára nad hrncem, je super, všem doporučuji....erika (clamp) (clamp) (clamp)
berunka 31. 3. 2007, 21:07
Raduš prosím a jak dlouho tak pečete :-)
RáďaB 31. 3. 2007, 23:40
@berunka ;-) *-) No, Leni, to jste mě dostala (Y) Já to vždy u pečení jakékoliv buchty beru podle oka a zkouším špejlí, jestli je buchta pečená. U nás doma se peče tak jednou za měsíc :-$ Nejsme moc na sladké, tak si ani nepamatuji, co a jak dlouho se peče ;-). Pokaždé píchnu do buchty špejlí a když už těsto nelepí - je pečeno :-)
Katy9 30. 3. 2007, 7:07
Radi, ten bílý jogurt jakýkoli nebo máte nějaký vyzkoušený tip?.. také chci makovec vyzkoušet..díky Katka
legolka 29. 3. 2007, 20:36
...no Radu to je bomba, my jsme makoví ale nikdo nechce mlít. Hlavně že nekřupe. Hned v sobotu vyzkouším. Díky erika (clamp) (clamp)
Katy9 29. 3. 2007, 17:00
Radko, jak velký kelíme od jogurtu myslíte,?? ty malé150ml??? nebo 200ml?? a makovec dáváte do kulaté formy??? moc díky Katka
RáďaB 29. 3. 2007, 17:12
@Katy9 Katko, jogurty kupuji ty 200g(ml) a peču to v kulaté dortovce nebo na menším pekáčku, který používám třeba na kuře....... Na klasický plech, aby byl makovec vyšší, dělám dvojitou dávku :o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie