(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
*** BOMBA *** MAKOVEC Z CELÉHO NEMLETÉHO MÁKU ***
Potřebné ingredience
Suroviny jsou odměřovány kelímkem od jogurtu 200ml.
2 kelímky bílého jogurtu *
2 kelímky hladké mouky *
1 kelímek cukru *
1 kelímek oleje *
1 vanilkový cukr *
2 vejce *
200gr celého nemletého máku *
1 "prdopeč" - prášek do pečiva *
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem, přimícháme jogurty, mouku a prášek do pečiva. Po troškách přiléváme olej a všechny suroviny rozmícháme do hladké hmoty. Nakonec přimícháme celý, nemletý mák. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme do mírného zhnědnutí.*** pro pečení na vyšším plechu, dávám dvojitou dávku těsta***
Manžel si recept vylepšil a místo jednoho kelímku jogurtu dává do těsta 1/2 kelímku marmelády a 1/2 medu.
Makovec na oba způsoby je vláčný, křehoučký, takový jakoby mokrý, není to klasicky suchá buchta. U nás do druhého dne nikdy nezůstane :o) a u našich známých pokaždé sklidí úspěch :o)
Přejeme dobrou chuť !
**********************************************************************************************************************
Dostala jsem pár dotazů, kde se maminky ptaly na typ jogurtu, jaký používám. Je to úplně jedno !!!! Jaký mám po ruce, takový tam dám a klidně i ovocný - pokaždé je makovec jiný a pokaždé mooooc dobrý :o) !!!! **********************************************************************************************************************
Manžel si recept vylepšil a místo jednoho kelímku jogurtu dává do těsta 1/2 kelímku marmelády a 1/2 medu.
Makovec na oba způsoby je vláčný, křehoučký, takový jakoby mokrý, není to klasicky suchá buchta. U nás do druhého dne nikdy nezůstane :o) a u našich známých pokaždé sklidí úspěch :o)
Přejeme dobrou chuť !
**********************************************************************************************************************
Dostala jsem pár dotazů, kde se maminky ptaly na typ jogurtu, jaký používám. Je to úplně jedno !!!! Jaký mám po ruce, takový tam dám a klidně i ovocný - pokaždé je makovec jiný a pokaždé mooooc dobrý :o) !!!! **********************************************************************************************************************
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
14. 8. 2010, 22:05
vyzkouším
viterka
(upraveno)
9. 6. 2010, 19:10
Božííííí !!!Neměla jsem druhý jogurt po ruce tak jsem tam prdla kysanou smetanu a pohoda !!!Děkuju za receptík,mám ho uložený!!!
kosina
(upraveno)
1. 4. 2007, 13:48
Tak jsem upekla a je moc dobrý,a taky jsem ráda,že jsem zužitkovala nemletý mák,s kterým se mi nechtělo mlít Díky za receptík
legolka
(upraveno)
1. 4. 2007, 13:31
...díky za recept, už jsem pekla hnedle dva za sebou, protože první zmizel jako pára nad hrncem, je super, všem doporučuji....erika
berunka
(upraveno)
31. 3. 2007, 21:07
Raduš prosím a jak dlouho tak pečete
RáďaB
(upraveno)
31. 3. 2007, 23:40
@berunka
No, Leni, to jste mě dostala Já to vždy u pečení jakékoliv buchty beru podle oka a zkouším špejlí, jestli je buchta pečená. U nás doma se peče tak jednou za měsíc Nejsme moc na sladké, tak si ani nepamatuji, co a jak dlouho se peče . Pokaždé píchnu do buchty špejlí a když už těsto nelepí - je pečeno
Katy9
(upraveno)
30. 3. 2007, 7:07
Radi, ten bílý jogurt jakýkoli nebo máte nějaký vyzkoušený tip?.. také chci makovec vyzkoušet..díky Katka
legolka
(upraveno)
29. 3. 2007, 20:36
...no Radu to je bomba, my jsme makoví ale nikdo nechce mlít. Hlavně že nekřupe. Hned v sobotu vyzkouším. Díky erika
Katy9
(upraveno)
29. 3. 2007, 17:00
Radko, jak velký kelíme od jogurtu myslíte,?? ty malé150ml??? nebo 200ml?? a makovec dáváte do kulaté formy??? moc díky Katka
RáďaB
(upraveno)
29. 3. 2007, 17:12
@Katy9
Katko, jogurty kupuji ty 200g(ml) a peču to v kulaté dortovce nebo na menším pekáčku, který používám třeba na kuře....... Na klasický plech, aby byl makovec vyšší, dělám dvojitou dávku :o)