(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Kakaová roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
10Dg cukru krupice, 5 vajec, 3 lžíce kakaa, 1 šlehačka
Postup přípravy
Utřeme 10Dg cukru krupice, 5 žloutků a 3 lžíce kakaa. Žádná mouka!
Přidáme sníh a opatrně ho zabalujeme do těsta.
Těsto dáme na plech vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 15minut, okraje jsou pěkně do křupava opečené, neměla by být propečená skrz, lámala by se při balení.
Upečenou placku sundáme z plechu hned jak ji vyndáme z trouby a dáme na alobal, necháme vychladnout a vychladlou potřeme šlehačkou (můžete dát i víc než 1šlehačku, já dávám někdy 1 1/2, dvě už je moc).
Zarolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na 1/2 dne do lednice. Pak ji pocukrujeme.
-------------------------------------------------------------------------------
DOPORUČUJI udělat ze 6-7 vajíček, kupovaná jsou malá.
-------------------------------------------------------------------------------
RADA: Roláda je vynikající!!!!! Ale pokud máte přešlehaný nebo řídký sníh, nevykyne pěkně. Stejně tak není vhodné používat moc tmavá kakaa (holandské typy), také pak není nadýchaná, ideální je např. Figaro.
Přidáme sníh a opatrně ho zabalujeme do těsta.
Těsto dáme na plech vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 15minut, okraje jsou pěkně do křupava opečené, neměla by být propečená skrz, lámala by se při balení.
Upečenou placku sundáme z plechu hned jak ji vyndáme z trouby a dáme na alobal, necháme vychladnout a vychladlou potřeme šlehačkou (můžete dát i víc než 1šlehačku, já dávám někdy 1 1/2, dvě už je moc).
Zarolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na 1/2 dne do lednice. Pak ji pocukrujeme.
-------------------------------------------------------------------------------
DOPORUČUJI udělat ze 6-7 vajíček, kupovaná jsou malá.
-------------------------------------------------------------------------------
RADA: Roláda je vynikající!!!!! Ale pokud máte přešlehaný nebo řídký sníh, nevykyne pěkně. Stejně tak není vhodné používat moc tmavá kakaa (holandské typy), také pak není nadýchaná, ideální je např. Figaro.
Už se peče.
Takhle vypadá pěkně nakynutá.
Potřeme šlehačkou.
Rolujeme, pomáháme si alobalem.
Zabaleno.
.... šup s ní do lednice!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HLilith
(upraveno)
24. 2. 2012, 13:51
Dobrý den, potřebovala jsem dnes udělat nějaký rychlý a dobrý dezert - roládka už je v lednici, do šlehačky jsem nakrájela kousky čerstvých jahod a za chvíli se jí ještě chystám pocákat rozpuštěnou čokoládou - jedeme dnes na víkend k babičce, tak dám vědět, jak jsem s ní u rodiny pochodila Hanka
Hnědovláska
(upraveno)
26. 5. 2009, 9:15
Vypadá to dobře,zkusím jí někdy udělat a dám vědět Snad se mi podaří
calexaci
(upraveno)
25. 5. 2009, 21:37
Mňam ,Mňam,Mňam