(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zelné závitky
Potřebné ingredience
500g mletého masa, 5 listů ze zelí (čínské zelí), sůl, pepř, paprika, 150g angická slanina, 1 cibule, kostka zeleninový bujón
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a trochou mleté papriky. Zelné listy opláchneme a košťál naklepeme.
uděláme 5 kuliček a poklademe je na listy. pěkně zabalíme a svážeme motouzkem.
Slaninu vysmažíme, přidáme cibuli a trochu osmažíme. Pak přidáme závitky, zalijeme asi 200ml vody a nakonec vhodíme kostku bujónu. Dusíme pod poklicí 15 min, potom obrátíme a zase dusíme 30min. Popřípadě dolíváme vodu.
Přílohu podávám rýži nebo brambory.
uděláme 5 kuliček a poklademe je na listy. pěkně zabalíme a svážeme motouzkem.
Slaninu vysmažíme, přidáme cibuli a trochu osmažíme. Pak přidáme závitky, zalijeme asi 200ml vody a nakonec vhodíme kostku bujónu. Dusíme pod poklicí 15 min, potom obrátíme a zase dusíme 30min. Popřípadě dolíváme vodu.
Přílohu podávám rýži nebo brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé