(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
ČESKÉ VDOLKY
Potřebné ingredience
3 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY, VANILKOVÝ CUKR, CELÉ VEJCE, 6 LŽIC TUKU (CCA 100 G) DROŽDÍ, ŠPETKA SOLI, CITRONOVÁ KURA, 1 HRNEK MLÉKA. NA OZDOBENÍ POVIDLA, STROUHANÝ TVAROH A KYSANÁ SMETANA. TUK NA PEČENÍ.
Postup přípravy
V PEKÁRNĚ ZADĚLÁM TĚSTO - NEJPRVE DÁVÁM TEKUTÉ VĚCI - MLÉKO, VEJCE, TUK, PAK CITRONOVOU KŮRU, JEDEN VANILKOVÝ CUKR, MOUKU A ÚPLNĚ POSLEDNÍ DROŽDÍ. PO VYKYNUTÍ CCA 70 MINUT NA POMOUČENÉM VÁLE TVARUJI VDOLKY, KTERÉ HNED PEČU NA ROZPÁLENÉM OLEJI. VYCHLADLÉ ZDOBÍM POVIDLY, STROUHANÝM TVAROHEM A KYSANOU SMETANOU. S BÍLOU KÁVOU, MLÉKEM - MŇAM :-)
VŠECHNY SUROVINY DÁM DO DOMÁCÍ PEKÁRNY, NEJPRVE TEKUTÉ VĚCI, PAK SYPKÉ SUROVINY, DROŽDÍ ÚPLNĚ POSLEDNÍ.
PO 70 MINUTÁCH KYNUTÍ TĚSTO DOSLOVA UTÍKÁ VEN
TVARUJI RUKOU, TAKŽE KAŽDÝ JE TAK TROCHU ORIGINÁL, ALE NA CHUTI NEUBERE, TENTOKRÁT JSOU OBZVLÁŠŤ VYPEČENÉ :-)
JEŠTĚ NAZDOBIT A PŘEJI DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenka54
(upraveno)
16. 3. 2011, 18:15
Já vyválím silnější placku a vykrajuji kolečka,ale souhlasím,že jsou mňam a nazdobené je máte moc lákavě
maarkr
(upraveno)
16. 3. 2011, 18:12
Zdravím Gabčo, Zkoušela jsem ty vaše vdolky a jsou naprosto bezvadný . . Hrozně moc děkuji ,za receptík a budu ted už dělat ,jen ty vaše,protože jsou opravdu Supeeeeeeeeeeeeeeeeer, Martina
Ilonáček
(upraveno)
29. 3. 2009, 20:24