(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Kakaový koláč podle Jiřiny Bohdalové
Potřebné ingredience
TĚSTO: 400g hladké mouky, 250g cukru, 30g kakaa, 1 žloutek, 250g Hery, 1 prášek do pečiva, 1 polévkovou lžíci mléka
NÁPLŇ: 750g tvarohu (kostky v alobalu), 3 žloutky 1 lžíci pudinkového prášku, 200g cukru, 250ml mléka
(můžete přidat i rozinky)
Postup přípravy
Z mouky, cukru, žloutku, Hery, kakaa a mléka vypracujte hladké těsto. Rozdělte je ne dvě koule a uložte alespoň na 20 min. do lednice. Smícháním tvarohu s cukrem, žloutky, mlékem a pudinkem si připravte náplň. První kouli nastrouhejte na vymaštěný plech vysypaný moukou, navrch rovnoměrně rozetřete vrstvu tvarohové náplně. Na ni nastrouhejte druhou kouli a pečte v troubě při mírné teplotě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sonča
(upraveno)
31. 3. 2009, 17:49
Tak my to děláme taky, je to mňamka jen tomu říkáme poorané
mišto
(upraveno)
31. 3. 2009, 14:49
dnes sem zkoušelá výborný recept a moc si všichni pochutnali
Verča80
(upraveno)
31. 3. 2009, 17:44
@mišto
Zdeni u nás se po něm taky vždycky jenom zapráší
Carcooolka
(upraveno)
29. 3. 2009, 21:57
Ten taky dělám, ale z kila tvarohu. Ani jsem nevěděla, že je podle J. Bohdalové. Ale i tak je výborný.
Grétka
(upraveno)
28. 3. 2009, 17:36
mohu jen doporučit - mamka ho dělá už roky a pořád chutná stejně výborně
petezuel
(upraveno)
28. 3. 2009, 15:15
Tento děláváme v práci, je to skvostný koláček
moninani
(upraveno)
28. 3. 2009, 15:12
Jé,tak přesně tento recept mám nalepený ve svém sešitě.Koláč je opravdu skvělý