(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
HNĚTYNKY
Potřebné ingredience
6 žloutků
máslo nebo Hera – váha 6ti vajec
moučkový cukr – váha 6ti vajec
polohrubá mouka - váha 5ti vajec
Postup přípravy
(na jihu Čech se pečou většinou o posvícení)
Vše utřeme (žloutky,máslo,moučka) a přidáme: polohrubou mouku – váha 5ti vajec a sníh ze 6ti bílků (opatrně přimíchat.)
Formičky vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou, plňte jen do ⅔ výšky.
Pečeme tak na 160 °C.
Po upečení vyklepnout z formičky a nazdobit.
Poleva je buď klasika – citrónová nebo dávám bílou a mléčnou čokoládu.
Ozdobíme ozdobičkami ze sněhu a moučkového cukru.
Formičky jsou takové ty nejmenší koláčové
Vše utřeme (žloutky,máslo,moučka) a přidáme: polohrubou mouku – váha 5ti vajec a sníh ze 6ti bílků (opatrně přimíchat.)
Formičky vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou, plňte jen do ⅔ výšky.
Pečeme tak na 160 °C.
Po upečení vyklepnout z formičky a nazdobit.
Poleva je buď klasika – citrónová nebo dávám bílou a mléčnou čokoládu.
Ozdobíme ozdobičkami ze sněhu a moučkového cukru.
Formičky jsou takové ty nejmenší koláčové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
13. 5. 2021, 12:13
hezké, nikdy jsem název neslyšela