(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
MASOVÁ ROLÁDA S MORAVANKOU
Potřebné ingredience
1 kg libového bůčku a nebo plecka, 1 vejce, 1 Moravanka, 20-30 dkg Junioru, 1 česnek (celá palička), vegeta, 1 lžíce solamylu, střevo na tlačenku.
Postup přípravy
Bůček a nebo plecko pomeleme, přidáme 1 vejce, pokrájenou na jemno Moravanku(bez šťávy) a salám, protlačený česnek, vegetu a solamyl. Řádně promícháme a dáme do střeva na tlačenku. Já používám střívko užší, líp se pak roládka krájí, ale dle toho, jak velkou máte nádobu na vaření.
Vaříme 1 a 1/2 hod., vytáhneme a necháme ve střívku do druhého dne, můžeme otáčet. Pak střívko rozstříhneme a roládu obalíme v červené paprice.
Je to vynikající jak na studenou mísu a nebo jen tak na obídek. Přeji dobrou chuť...
Vaříme 1 a 1/2 hod., vytáhneme a necháme ve střívku do druhého dne, můžeme otáčet. Pak střívko rozstříhneme a roládu obalíme v červené paprice.
Je to vynikající jak na studenou mísu a nebo jen tak na obídek. Přeji dobrou chuť...
připravená směs, tolik dávám česneku, ale dle chuti, můžete dát i míň a nebo víc:-)
směs řádně promícháme
připravíme si střívko, které takto naskládáme
pořádně uvážeme
směs napěchujeme do střívka a uvážeme oba rožky
dáme do nádoby a zalijeme vodou tak, aby bylo střívko ponořené
a takto vypadá po rozkrojení...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
6. 5. 2010, 12:52
Právě jsem poprvý zakrojila a moooc dobrý akorát jsem se vztekala,protože se mi rozbil mlýnek na maso a musela jsem krájet kilo masa na pidi kousky ale stálo to za to..díky za recept
pavlíkmacík
(upraveno)
14. 8. 2009, 23:58
Hanííí, děkuji za úžasný receptík , v září se mi bude velmi hodit ...a ostatní recepty mňam, mňam..už jsem Vás šupla do oblíbených, abych nemusela dlouho hledat ..přeji krásný zbytek prázdnin
elduska
(upraveno)
4. 4. 2009, 23:59
Vypadá úžasně. . Jen se chci zeptat. Nesolí se to?
hanulesla
(upraveno)
11. 4. 2009, 13:38
@elduska
Eliško ano, solí se to. Dávám vegetu, ale můžete klidně i sůl.
Bylinka1
(upraveno)
28. 3. 2009, 19:41
Hanko,ještě otázečka-dáváte tam jenom vegetu nebo třeba i trošku rychlosoli(pragandy)?Mě udivuje,že je to i po tom uvaření takové krásně růžovounké
hanulesla
(upraveno)
11. 4. 2009, 13:37
@Bylinka1
Janinko, dávám tam jen vegetu, ale dle chuti, můžete klidně i posolit. Žádná rychlosůl se nedává. Máte pravdu, masinko je krásně růžové.
s-arka
(upraveno)
28. 3. 2009, 18:38
Hani, tohle určitě vyzkouším Vypadá to hodně lákavě
hanulesla
(upraveno)
11. 4. 2009, 13:36
@s-arka
Šárinko děkujíííí
Akiasare
(upraveno)
28. 3. 2009, 0:42
Vypadá krásně,jak seženu střívko,musím vyzkoušet Díky za inspiraci
hanulesla
(upraveno)
11. 4. 2009, 13:36
@Akiasare
Magdi díky , dejte vědět, jak se dílko vydařilo
Vera152
(upraveno)
28. 3. 2009, 0:36
Hanko, určitě vyzkouším. Vypadá to opravdu moooc dobře. Díky za receptík.
hanulesla
(upraveno)
11. 4. 2009, 13:35
@Vera152
Věruško vyzkoušejte a dejte vědět, jak se Vám povedla
PajaG
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:08
Hmm, vypadá to lákavě, také můžeme takové delikatesky, seženu střívko a vyzkouším. Bezva nápad. Pavla.
hanulesla
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:45
@PajaG
Pavlínko díky, nápad je to skvělý a hlavně moc chutný , ani nevím, odkud máme recepis . Vyzkoušejte a pak písnite, jak se dílko podařilo
Brambořice
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:05
to vypadá fantasticky kde kupujete, prosím, to střívko děkuji
hanulesla
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:43
@Brambořice
Káťo střívko běžně koupíte v papírnictví, alespoň u nás ho tam máme
lidare
(upraveno)
27. 3. 2009, 21:57
Tak to vypadá moc dobře,určitě na nějakou oslavu udělám.Ale taky nemůžu jíst Moravanku,tak si tam dám zeleninu podle sebe co můžu,myslím že to nic nepokazí
hanulesla
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:05
@lidare
Lído tak zkuste Moravanku bez feferonky, není vůbec ostrá. Ale myslím si, že nic nepokazíte s tím, když si tam dáte zeleninku, jakou chcete...
Badatt
(upraveno)
27. 3. 2009, 20:41
Vypadá to velice dobře! Určitě vyzkouším
hanulesla
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:03
@Badatt
Miládko děkuji a dejte vědět, jak Vám šmakovalo
Badatt
(upraveno)
23. 5. 2009, 23:22
@hanulesla
Hani k roládě jsem se dostala až teď, je výborná!!!!
Bylinka1
(upraveno)
27. 3. 2009, 20:05
To vypadá hóóódně jedle !!!Moravanku nekupuju-není to ostré?
hanulesla
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:03
@Bylinka1
Janinko máte pravdu, je to jedlé a vždycky se zapráší . Ono to s tou Moravankou chytne dobrý šmak . Ale prodávají i Moravanku bez feferonky, tu mám vyzkoušenou a ostrá není vůbec, tak zkuste jedině tu...Mějte se a když budete zkoušet, písnite