(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablečná povidla podle mojí babičky
Potřebné ingredience
10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,
Postup přípravy
Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo sorbovou....
Vařící povidla promícháme a ještě horké plníme do teplých sklenic a dáme pod víčka...Sterilujeme asi 20 minut na 85 stupňů...Pozor musí se stále míchat...připalují se ke dnu...
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo sorbovou....
Vařící povidla promícháme a ještě horké plníme do teplých sklenic a dáme pod víčka...Sterilujeme asi 20 minut na 85 stupňů...Pozor musí se stále míchat...připalují se ke dnu...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marcela 1980
(upraveno)
10. 9. 2007, 12:27
10l oloupanych jablek kolik je to asi tak kg????
nahlásit