(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta
Potřebné ingredience
320ml mlieka, po 1 čaj. lyžičky soli a kr. cukru, 2 pol. lyžice oleja, 500g pol. múky, 15g droždia, 120g margarínu, 5 strúčikov cesnaku, soľ, voda
Postup přípravy
Cesto si pripravíme v DP. Po vykysnutí rozváľame na plát a na 1 polovicu cesta nakrájame margarín. Preložíme 3-krát a cesto rozvaľkáme. Postup opäť zopakujeme. Cesto si rozvaľkáme na väčší plát a potrieme rozpučeným cesnakom zmiešaným s trochou vody. Posolíme a stočíme do rolády. Pokrájame na kolieska a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť ešte 30 min. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť.
Rozvaľkané cesto s nakrájaným margarínom.
Preložené cesto.
Stočená roláda.
Nakrájané slimáky pred pečením.
Po upečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bona1
(upraveno)
30. 3. 2009, 11:40
vypadají moc pěkně už na ně jdu