(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Péřová buchta
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g moučkového cukru, 200g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml oleje, 2 vanilkové pudinky, 750 ml mléka, 2 zakysané smetany, skořicový cukr.
Postup přípravy
Utřete 200g cukru a 4 vejce, přidejte 200g mouky smíchané s práškem do pečiva a 100 ml oleje. Těsto vlijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Uvařte 2 pudinky v 750 ml mléka a ještě horký pudink vlijte na plech s připraveným těstem. Pečte 15-20 min. při 200 C. Na horkou buchtu rozetřete 2 zakysané smetany a posypte skořicovým cukrem. Nechte vychladnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé