(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Maminčiny dalamánky
Potřebné ingredience
250 ml vody, 3/4 kostky čerstvého droždí, 1 lžičku cukru, 350 - 400 g bezlepkové mouky 1:1 Mantler a Jizerka, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, kmín, semínka (sezam, slunečnice, ...)
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme chvíli vzkypět. Pak přidáme lžičku soli, olej a bezlepkové mouky. Elektrickým hnětačem umícháme nepříliš husté těsto, do které nakonec vmícháme lžičku kmínu, nebo různá semínka. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme z těsta bochánky, které klademe na vymaštěný plech. Necháme asi jen 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 až 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé