(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jizerský chléb - světlý
Potřebné ingredience
500 g směsi Jizerka, 300 ml vody, 50 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíčka cukru, 9 g soli, 1 sáček sušeného droždí. Můžeme přidat libovolná semínka - lněná, slunečnicová, dýňová. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci sušeného mléka a lžíci másla.
Postup přípravy
Vyjmeme pečící nádobu z pícky, nejprve vlijeme všechny tekutiny - vodu, mléko, olej, ocet. Pak přisypeme sůl a cukr. Můžeme přidat také sušené mléko a rozpuštěné máslo. Sypké přísady patří nahoru - Jizerka, sušené droždí.
Pícku nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme START. Asi po 2 minutách míchání gumovou stěrkou odstraníme ulpělé těsto na stěnách pečící nádoby. Program přípravy a pečení Jizerského bílého chleba trvá 2 hodiny.
Pícku nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme START. Asi po 2 minutách míchání gumovou stěrkou odstraníme ulpělé těsto na stěnách pečící nádoby. Program přípravy a pečení Jizerského bílého chleba trvá 2 hodiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aksunas
(upraveno)
27. 12. 2010, 18:57
ahoj opravdu super chleba zatím mě chutná ze všech nejlépe
PETRA V
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:01
Jani ,nebyla by fotečka jak vypadá na řezu? mě se ještě s jizerky chlebík nepovedl nevím jakto ještě vyskouším ten váš a uvydim snad se povede Petra