(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zapečené kotlety s brambory a cibulí
Potřebné ingredience
4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa
Postup přípravy
kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.....ale záleží na Vás.....
syrové brambory okrájíme a nakrájíme na tenké ! plátky (cca 2mm), taktéž cibuli na stejně silná kolečka
plátky brambor ve vrstvě naklademe do zapékací mísy, poklademe nakrájenou cibulí, vložíme okořeněné maso, opět vrstva cibule a znovu vrstva brambor......zalejeme 1celou a cca 1/2 krabičky šlehačky (nejlepší je Kapucín, nebo Meggle - takové modré krabičky- je hustší než v kelímcích)...nepatrně poprášíme poslední vrstvu skořicí (opravdu málo- pro vůni, skořice je dost aromatická)
zapékáme v troubě cca 1 hodinu na střední teplotu (až začnou horní brambory tmavnout, trochu proházíme se spodními...nevadí, že s nimi znovu nezakryjete maso.....naopak, maso trochu dostane barvu)
já před vyndáním shrnu brambory s cibulí na jednu stranu, aby masíčko nevypadalo tak "mdle"...vzhledově to pak vypadá hůř, ale chuťově je to vážně lepší :-)
kamarádka tento recept znala, ale tvrdila, že jí to moc nechutná, protože brambory nejsou dodělané a maso také nic moc......tak jsem jí to uvařila já :-)......je to v tom, že brambory musí být na tenké plátky a maso dobře okořeněné a naklepané!!! pak se přecpete a i budete vylizovat napálenou šlehačku po okrajích pekáče :-)
syrové brambory okrájíme a nakrájíme na tenké ! plátky (cca 2mm), taktéž cibuli na stejně silná kolečka
plátky brambor ve vrstvě naklademe do zapékací mísy, poklademe nakrájenou cibulí, vložíme okořeněné maso, opět vrstva cibule a znovu vrstva brambor......zalejeme 1celou a cca 1/2 krabičky šlehačky (nejlepší je Kapucín, nebo Meggle - takové modré krabičky- je hustší než v kelímcích)...nepatrně poprášíme poslední vrstvu skořicí (opravdu málo- pro vůni, skořice je dost aromatická)
zapékáme v troubě cca 1 hodinu na střední teplotu (až začnou horní brambory tmavnout, trochu proházíme se spodními...nevadí, že s nimi znovu nezakryjete maso.....naopak, maso trochu dostane barvu)
já před vyndáním shrnu brambory s cibulí na jednu stranu, aby masíčko nevypadalo tak "mdle"...vzhledově to pak vypadá hůř, ale chuťově je to vážně lepší :-)
kamarádka tento recept znala, ale tvrdila, že jí to moc nechutná, protože brambory nejsou dodělané a maso také nic moc......tak jsem jí to uvařila já :-)......je to v tom, že brambory musí být na tenké plátky a maso dobře okořeněné a naklepané!!! pak se přecpete a i budete vylizovat napálenou šlehačku po okrajích pekáče :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
AjaZ
(upraveno)
5. 4. 2006, 19:13
Tak po tomhle se u nás vždycky zapráší
. Většinou si dávám 2 porce hned za sebou. Já to sice sypu oreganem, ale tu skořici určitě vyzkouším.

nahlásit