(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Výborná -mokrá-tvarohová buchta, po babičce
Potřebné ingredience
50 dkg tvarohu - tj. třeba dvě vaničky, půl másla - může být i Hera, 3 vejce, 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 20 dkg cukru - je jedno jaký- já osobně dávám jen 15dkg, 1 prášek do pečiva, rozinky
Postup přípravy
Z bílků uděláme sníh, v jiné misce spojíme ostatní přísady i když se vám nepovede dokonale rozšlehat máslo nevadí, rozinky dáme na konec. Pak lehce vmícháme sníh a dáme cca180- 200 stupňů do trouby.. Pečeme dokud to nemá pěknou barvu, klasické píchání špejlí vám není moc platné buchta má v sobě málo mouky a tak jak jsem psala je báječně mokrá. Tak že se orientujte barvou. Buchtička se při pečení krásně nafoukne a pak zase splaskne tak se nelekejte je to normální,ale potom HMMMMM úžasná.
:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirkoslava
(upraveno)
30. 1. 2010, 16:38
Dnes dělám podruhé,výbornááá,nemá opravdu chybu hned se po ní zapráší napříště upeču dvě,snad vydrží i ke kafíčku děkuji za uveřejnění suuuper receptu s pozdravem Mirka s rodinkou
Iveta a dětičky
(upraveno)
24. 7. 2010, 15:27
@Mirkoslava
jsem moc ráda že chutná, u nás se peče vždy z kila tvarohu a jen se zapráší
Dandul
(upraveno)
24. 4. 2009, 8:32
Milá Ivetko, moc děkuji za výborný receptík, buchtička je vynikající. Jen se po ní zaprášilo. Příště jí dělám určitě z dvojité dávky. A těším se na tvoje další vychytané, bezva receptíky.......
Iveta a dětičky
(upraveno)
23. 4. 2009, 7:59
@Dandul
Jsem ráda že chutnala Danuško
Jitule64
(upraveno)
19. 4. 2009, 17:13
Tak mi to nedalo a dnes jdu na ni. Nepíšeš, jestli se má forma vymáznout a vysypat, ale nejspíš ano. Tak jdu na to a pak Ti napíšu jak chutnalo.
Jitule64
(upraveno)
19. 4. 2009, 21:38
@Jitule64
Milá Ivetko, tak je hotovo a nakrojeno....tak tahle buchtička je naprosto výýýýýborná a všem ji moc ráda DOPORUČUJI VYZKOUŠET!!! Příprava byla velmi rychlá a pekla jsem ji asi 35-40 minut, dokud nechytla tu krásnou barvičku. Jo a dala jsem jako Vy také jen 15dkg cukru a myslím, že to bohatě stačí. Zde je i fotečka, jak se povedla: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1901145 Děkuji za bezva receptík! S pozdravem Jitule.
Iveta a dětičky
(upraveno)
22. 4. 2009, 6:51
@Jitule64
Jsem ráda že vám, chutnalo. A vaše buchtička je krásnější než ta má http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1901145
mimik
(upraveno)
25. 3. 2009, 21:27
Mńam, musí být moc dobrý. Můžu dát místo hrubé polohrubou? Zítra bych to vyzkoušela, ale hrubou doma nemám.Díky
Iveta a dětičky
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:16
@mimik
Myslím že je jí tam tak málo že to vůbec není problém. hodně štěstí. ať vám chutná. Hezký večer Ivča
Jitule64
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:28
Vypadá dobře a jednoduše...jak velkou jste měla formu? Pekla jste to v dortové formě nebo v té nižší koláčové?
Iveta a dětičky
(upraveno)
27. 3. 2009, 18:25
@Jitule64
Měla jsem tu klasickou dortovou (tu zaklapávací), myslím že je to prům. 26cm a jde udělat i jako bábovka. Před týdnem jsem jí dělala z 1, 5 dávky na menší plech. Já osobně dávám trošku méně cukru. Tak ať vám chutná. My jí rodinně milujeme
Jitule64
(upraveno)
27. 3. 2009, 23:32
@Iveta a dětičky
Bezva, taky mám průměr 26cm. Určo zkusím! Díííííííky.
Iveta a dětičky
(upraveno)
5. 4. 2009, 12:08
@Jitule64
Už jste zkoušela???
Jitule64
(upraveno)
16. 4. 2009, 16:11
@Iveta a dětičky
Ještě nee. Ale furt na ni myslím...mám totiž těh. cukrovku a sladké nemůžu. Každým dnem bych měla rodit, tak se na ni chystám až po porodu. Ivetko, neboj, pak určo písnu!!!
Iveta a dětičky
(upraveno)
25. 3. 2009, 16:17
Iveta a dětičky
(upraveno)
18. 9. 2009, 13:45
@Iveta a dětičky
Vyzkoušejte uvidíte.