(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
staročeský ,,Frgálovník,,
Potřebné ingredience
TĚSTO : 25 dkg hl. mouky, 3 dkg rozpust. másla, 1 žloutek, 1,5 čl. suš. droždí / mebo 1dkg čerstvého/, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mléka,
PLNKA 1 : 20 dkg švestkových povidel, voda, rum, skořice, cukr
PLNKA 2: 5-6 jablek, škořice, rum, máslo, med, cukr
POSÝPKA : 2 dkg hr. mouky, 3 dkg kr. cukru, 2 dkg másla
Postup přípravy
Těsto si připravíme v DP - nejdřív tekuté, pak sypké suroviny
PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.
- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na plech s pečícím papírem a těsto vyválíme - naneseme PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.
Buchta je moc dobrá, chutná podobně jako Frgál...
PLNKA 1 : Povidla s trochou vody, rumu, 2 PL ml.skořice a cukru / dle chuti/ povaříme
PLNKA 2 : jablka nastrouháme, na hlubší pánvičce, si rozpustíme kusek másla a 2 PL medu, do toho vsypeme jablka a zasypeme cukrem a podlijeme rumem - podle chuti a dusíme tak 5 minut - necháme schladnout.
- Když je těsto hotové, tak jej přeneseme na plech s pečícím papírem a těsto vyválíme - naneseme PLNKU 1, na ní PLNKU 2 hustě zasypeme posýpkou, necháme na plechu jěště 10 minut kynou, pečeme ve vyhřáte troubě do růžova. Po upečení můžeme jěště horké posypat vanilkovým cukrem.
Buchta je moc dobrá, chutná podobně jako Frgál...
na plechu, těsto je tenoučké a plnky hodně, takže koláč je nádherně šťavnatý......:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
24. 8. 2019, 0:54
lidare
(upraveno)
22. 8. 2019, 22:24
laskonka333
(upraveno)
8. 3. 2014, 22:44
podkosacka
(upraveno)
8. 3. 2014, 21:16
cherrycake
(upraveno)
30. 4. 2009, 14:59
Milá Katko, dnes jsem upekla Váš frgálovník a je výborný
gate
(upraveno)
29. 3. 2009, 11:16
Vyzkoušeno!Moc dobré. už je to sež....
Ilonáček
(upraveno)
25. 3. 2009, 10:06
helekra
(upraveno)
25. 3. 2009, 7:57
Bezva recept. Miluji jablka i povidla a ještě rum!! Co nejdříve vyzkouším a sdělím blažené pocity.
Visnery
(upraveno)
24. 3. 2009, 22:37
Musim hned zitra vyzkouset