Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Sekaná ala Klemča (moje kamarádka .-)

0.0
Sekaná ala Klemča (moje kamarádka .-)

Potřebné ingredience

2 rohlíky - můžou být i starší, mléko, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 3 cibule-nastrouhat na struhadle jako sýr (ne namixovat!!!!) - zbytky nevyhodit, sůl, pepř, maoránka, strouhanka, sojová omáčka, platonek (500g míchaného mletého masa)

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, do mísy dáme mleté maso, vymačkané rohlíky namočené v mléce, 3 nastrouhané cibule (opravdu si neulehčujte práci ani namixováním, ani nakrájením na kostičky- není to ono), přidáme 2 celá vejce, 4 prolisované stroužky česneku - nemusí být, nebo ho může být méně, osolíme, dostatečně opepříme a já dávám tak 1/4-1/2 pytlíčku majoránky (ale dejte dle úvahy).......
a hněteme :-) - nebojte se do hmoty strčit ruce....hněťte dostatečně dlouho, až se vše promísí...
do pekáčku udělejte vlnku olejem, masovou směs rozdělte na dva díly a z každé udělejte kouli, kterou a to je důležité!!!! budete" bouchat "několikrát o pracovní desku linky (jednak si třeba ulevíte a hlavně vyženete ze směsi vzduchové bubliny).....pak vytvoříte válečky, nebo něco do podoby sekané , pod slabým proudem studené vody ve dřezu opravdu v rychlosti válečky "opláchnete"....takové jen "bžnk" :-) a vložíte do pekáčku.......obložíte zbytky cibule, možná na vrch posypete trochou majoránky
pečete na střední teplotu , občas poléváte trochou vody, cca po půl-až 3/4 hoďce pokapete dostatečně sekanou sojovou omáčkou .....cca za 1 hodinu je sekaná hotová a je výborná na všechny druhy podávání.....studená, (i druhý den), teplá s br.kaší nebo s bramborem a hořčicí

....recept zní složitě, ale to strašně jednoduché .-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Irenajilk 25. 8. 2013, 11:58
Nejúžasnější recept , perfektní....jenom to strouhání té cibule, ale vysledek supr !! (Y) (Y)
Bára D. 18. 8. 2009, 10:12
Super (Y)
MiaMix 24. 3. 2009, 20:39
Dobrý večer, dneska jsem dělala vaši sekanou - mojí první - a jednak se povedla a také mi ji manžel moc pochválil - myslel, že je kupovaná!!! ;-) Strouhat cibuli bylo fakt maso :-o, ale to "maso", co po hodině pečení vylezlo z trouby očarovalo celou rodinu (L). Super receptík i s postupem (clamp).
lenadv 10. 11. 2008, 12:11
Tak včera jsem udělala seknaou přesně podle vašeho receptu a musím říct, že je fakt výborná (Y) (clamp) (Y) (clamp) Sekaná se mi nikd moc nepovedla a hlavně vždycky popraskala, ale tahle byla vynikající a manželovi strašně moc chutná! :-) Už jinou dělat nebudu (radost)
mamkahanka 11. 3. 2008, 14:05
Dnes jsem dělala na oběd- opravdu vynikající!!! (*) (*) (*) Vůbec nepraskla a chuťově opravdu výborná (Y) (Y) (Y) Děkuji za bezva recept, určitě budu dělat častěji.
jad 22. 6. 2007, 15:11
Dělala jsem jí už 2x, je úplně úžasná (Y) (Y) (Y) (Y)
tislovka 9. 6. 2007, 12:56
Tak dneska jsme měli k obědu tuhle mňamku (clamp) (clamp), bylo to výýýýbornýýýýý (Y) (Y) (Y) Při strouhání cibule jsem sice brečela, ocenila jsem bušení masem o linku, ale výsledek je fakt supr a už jinak sekajdu dělat nebudu a recept předám mamce a ségrám :-D :-D :-D Nepraskla, nepřipekla se, chuťově výborná, ty jo jsme si fakt dali do zobáku. Díky (L) Lenka
růžík 5. 6. 2007, 12:31
Evičko (clamp) (clamp) (clamp),tak takhle výbornou sekanou jsem ještě neměla (Y),jsem zvědavá co tomu řekne večer manžel,ale myslím,že bude taky mooooc spokojený :-) :-) :-).Díky za super recept (F).Eva
RomanaM 26. 5. 2007, 8:02
Dobry den, delala jsem ji uz dvakrat, dnes se chystam na dalsi. manzel byl nadsenej a rikal, ze lepsi nejedl. Mete za jedna. Romca
pipa 26. 11. 2006, 12:49
Právě jsme dojedli sekanou s bramb.kaší a byla výborná (*) (*) (*)Taky jsem trošku přidávala strouhanky, pekla zakryté, ke konci odkryla, nepraskla a už se těším na druhý den, jak si dáme do nosu.Děkujeméééé za receptík. (Y)
Babywear 17. 11. 2006, 0:40
ahojky maminy :-)osobně mi chutná více druhý den.....pochopitelně ohledně řídkosti - strouhankou se nic nezkazí....zahušťuji také - záleží na mase a cibuli, kolik Vám pustí šťávy (rozhodně u cibule, pokud ji dáte do robota na strouhání, tak slíte vodu - šťávu.....je lepší ji raději opravdu nastrouhat, ale je t víc práce....)papapa :-) Eva
cadovka 24. 10. 2006, 11:22
Tak já nevím, právě jsem ji šupla do trouby, ale zdá se mi hodně řídká. Uvidím.
kosina 24. 10. 2006, 11:23
@cadovka Já ji měla taky řidší,tak jsem ji zahustila trochou strouhanky.
kosina 23. 10. 2006, 11:32
Dobrý den,dnes jsem vyzkoušela Vaši sekanou,byla jsem trochu nervozní z té cibule,kterou já nemusím a i ze sojovky,ale ve výsledku je sekaná fakt moc dobrá,cibule se ztratí a sojovka pěkně dochutí maso,a s bramborovou kaší politou štávičkou z pod sekané neměla chybu (Y)
ajous 19. 10. 2006, 11:46
Výborné!!!! Se sekanou vždycky váhám na poměrem jednotlivých surovin, tahle je opravdu výborná, přidala jsem akorát lžíci plnotučné hořčice, je opravdu moc dobrá, dokonce mi ani na povrchu při pečení nepopraskala, už ji jinak dělat nebudu. Díky moc za tento receptík. ANdrea :-P
Lukrato 1. 10. 2006, 21:46
Sekanou dělám podobně, je moc a moc dobrá, hlavně v ní musí být hodně cibulky a česneku. Akorát já šišky před pečením potřu vaječným bílkem , sekaná pak nikdy nepraskne.
Casinka 1. 10. 2006, 18:12
Právě jsme měli k večeři a je to výýýborná mňamka,ukládám mezi oblíbené receptíky :-D ;-) udělala jsem taky dvě šišky,ale pochybuji,že to budeme jíst 3 dny :-D ;-) :-P díky za recept (PL)
Edule 3. 6. 2006, 13:09
Dnes jsme měli k obědu. (Y) Opravdu veliká dobrůtka. Oblizujeme se všichni. Sice jsem to nějak přehnala s masem, takže mám 2 velké šišky, ale když je něco dobré, dá se to jíst i 3 dny. (PL) Díky za recept, ten se u nás zabydlí ;-)
Nikis. 14. 5. 2006, 22:53
Mňam! (*) (*) (*) Pekla jsem a fakt výborné! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie