DORT PRINCE EVŽENA A MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
TĚSTO
6 vajec,
200 g cukru (krupice)
100 g mléčné čokolády,
150g mandlí, (nastrouhané, nebo namleté)
100 g pol. mouky,
1 kypřící prášek,
20 g kakaa,
100 g másla,
TŘEŠŇOVÁ NÁPLŇ
400 g třešní (nejlépe kompotovaných)
300 ml nálevu z kompotu,
50 g cukru,
1 vanilkový pudink
ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ
500 ml smetany ke šlehání
2x van. cukr
mandlové nebo kokosové lupínky
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a vyšleháme. Do této hmoty přidáme žloutky a vyšleháme.
Přidáme sníh z bílků - prošleháme a přidáme mouku, kyp. prášek, mandle (namleté) a kakao.
Vymažeme vysypeme si dortovou formu, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Hotový korpus necháme zchladnout.
Pak vydlabeme vnitřek více než do poloviny hloubky.
Z kompotové šťávy, cukru a pudinku si připravíme hustý krém. Do něho přidáme třešně a ještě krátce povaříme ( nechte si také třešně na ozdobu)
Náplň dáme do korpusu a dáme do ledničky.
Zatím si rozmixujeme drobečky z korpusu.
Smetanu vyšleháme a vanilkovým cukrem dotuha.
Do šlehačky postupně vmícháváme drobečky z korpusu. Musíme dobře promíchávat.
Šlehačku pak dáme na ztuhlou třešňovou náplň. Nahoře nám vznikne kopeček. Pomažeme také kolem dokola.
Nahoru dáme na ozdobu třešně, mandlové lupínky nebo kokosové lupínky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a máme hotovo.
Dáme do ledničky.
Dort je moc dobrý :-))) U nás se po něm jen zaprášilo.
Upečený a vydlabaný korpus
Třešňová náplň
Dortové drobečky se šlehačkou.
Naplněno a potřeno kolem dokola.
hotový
Dort v řezu.
A takhle se povedl medovník a byl naprosto senzační.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé