(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
řezy ferero od Itula z Dámy
Potřebné ingredience
piškot
6 žloutků, 6 lžic moučk.cukru, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky, 1 kávová lžička prášku do pečiva, 2 PL kakaa, sníh ze 6 bílků.
krém:
2 smetanovo vanilkové pudinky - 950 ml mléka,200 g másla, 5 tatranek (horalky nebo siesty), cca 100 g nugety, trochu rumu, nebo likéru (já používám fernet likér ;-)) cca 200 g sekaných nesolených arašídů.
Postup přípravy
piškot:
Žloutky, moučk.cukr a olej dobře zamícháme. Přidáme mouku, prdopeč, kakao a zlehka vmícháme sníh. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů. Necháme vychladnout.
Uvaříme pudinky, necháme vychladit. Do zchladlého pudinku, přidáme máslo a vyšleháme. Poté lehce vmícháme strouhané tatranky, nugetu a část sekaných arašídů. Krémem potřeme piškot, můžeme pocákat čokoládou a hustě zasypeme posekanými arašídy. Dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Nebo přes noc jestli vydržíte. Dobrou chuť
je to mňamka
Žloutky, moučk.cukr a olej dobře zamícháme. Přidáme mouku, prdopeč, kakao a zlehka vmícháme sníh. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů. Necháme vychladnout.
Uvaříme pudinky, necháme vychladit. Do zchladlého pudinku, přidáme máslo a vyšleháme. Poté lehce vmícháme strouhané tatranky, nugetu a část sekaných arašídů. Krémem potřeme piškot, můžeme pocákat čokoládou a hustě zasypeme posekanými arašídy. Dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Nebo přes noc jestli vydržíte. Dobrou chuť
je to mňamka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Denisaaa
(upraveno)
7. 4. 2009, 12:50
Tak tyhle řezy jsou exkluzivní ráno jsem je upekla a všem chutnají Díky za skvělý recept
Jaryn
(upraveno)
1. 4. 2009, 9:22
V pondělí jsem tuto úúúúúžasnou buchtu upekla, je opravdu báááááječná. Všem doporučuji. Petra
Jita K.
(upraveno)
23. 3. 2009, 21:23
Vypadají úžasně , o víkendu je vyzkouším Jitka