Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Klasická "bramboračka" a taštičky se salámkem

0.0
Klasická "bramboračka" a taštičky se salámkem

Potřebné ingredience

na polévku: 5 - 6 brambor (záleží na počtu osob, pro které se polévka vaří), voda, kostička masoxu, pepř, kmín, bobkový list, majoránka, vajíčko, polévková zelenina (já používám zmrazenou, ale jinak se dává mrkev, celer, fazolky, kapustičky..), malá cibule, 3 stroužky česneku, hladká mouka, olej
na taštičky: bramborové těsto v prášku, salám, olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou. Přidáme koření - pepř, kmín, masox, bobkový list a dále česnek, cibuli (oloupanou a rozkrojenou na čtvrtky). (můžeme přidat - pro lepší chuť - nějaký kousek špeku, nebo kůžičku z něj). Necháme pomalu vařit, dokud nejsou brambory měkké. Pak přisypeme polévkovou zeleninu a dále povaříme. Vedle na pánvičce si usmažíme na oleji tmavší jíšku. Smícháme ji s vodou a zahustíme s ní polévku. Po chvilce povaření zapustíme vajíčko. A nakonec po odstavení z ohně posypeme majoránkou a necháme - nemícháme. - to až před podáváním. Přiklopíme pokličkou a chvilku necháme odstát.

Bramborové těsto připravíme dle návodu, salámek nakrájíme na kousky. Vezmeme si kousek těsta a vyválíme placku asi 2 mm silnou. Tvořítkem vykrojíme kolečka, na která položíme kousek salámu a opět tvořítem zaklapneme. Dáme péci na rozpálený olej, dokud nejsou po obou stranách taštičky zlatavé.

Dobrou chuť!!!

..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie