(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Žebírka na medu s chilli
Potřebné ingredience
Maso: 8-10 vepřových žebírek.
Marináda : 5 lžic vinného octa,
4 lžíce sojové omáčky,
5 lžic worchestrové omáčky,
8 lžic oleje (dávám olivový),
2 vrchovaté lžíce medu,
celý sáček koření na žebírka (Kotany),
2-3 jarní cibulky nasekané na drobno,
2 červené chilli papričky bez zrníček,
Postup přípravy
Tahle dobrůtka je hodně pikantní, eventuelně se dají chilli papričky vynechat, ale není to už ono!
Žebírka si nechávám dopředu chystat v řeznictví a poprosím je, aby mně na nich nechali víc masíčka.
Žebírka omyju, osuším a nachystám marinádu: všechny ingredience smíchám a mám takovou vychytávku na nakládání masa - všechno dám do pevného igelitového sáčku, co se používá do mrazniček-kupuju si velké, promíchám velmi jednoduše zatřepáním a pak tam dám žebírka.Pořádně třepu a otáčím, aby se marináda všude dostala, zatočím vršek sáčku a dám do lednice.
Nechám je tak nejméně 5 hodin, ale raději přes noc.
Pekáč mírně pomastím olivovým olejem, naskládám jedno žebírko za druhým a zbytek marinády na ně vyleju+trošku podleju vodou-asi 2dcl. Pekáč přikryju poklicí nebo pevným alobalem a v troubě rozehřáté na 200´C peču bez nakukování 60minut. Po hodině vytahnu, odkryju (je to úplně světlé jako ovařené-nelekejte se a už to nádheně voní), posypu směsí „pěti koření“ (jen 2 kávové lžičky)-poku je nemáte, tak trošku skořice a zázvoru, pokapu dvěmi lžícemi medu a asi 20 minut dopeču při 230´C už bez pokličky. Ono to nádherně ztmavne,.
Je to pracné, ale opravdu to nemá chybu. Jíme to většinou s čerstvým salátem a chlebem.
Dobrůtka!!!!!!
Žebírka si nechávám dopředu chystat v řeznictví a poprosím je, aby mně na nich nechali víc masíčka.
Žebírka omyju, osuším a nachystám marinádu: všechny ingredience smíchám a mám takovou vychytávku na nakládání masa - všechno dám do pevného igelitového sáčku, co se používá do mrazniček-kupuju si velké, promíchám velmi jednoduše zatřepáním a pak tam dám žebírka.Pořádně třepu a otáčím, aby se marináda všude dostala, zatočím vršek sáčku a dám do lednice.
Nechám je tak nejméně 5 hodin, ale raději přes noc.
Pekáč mírně pomastím olivovým olejem, naskládám jedno žebírko za druhým a zbytek marinády na ně vyleju+trošku podleju vodou-asi 2dcl. Pekáč přikryju poklicí nebo pevným alobalem a v troubě rozehřáté na 200´C peču bez nakukování 60minut. Po hodině vytahnu, odkryju (je to úplně světlé jako ovařené-nelekejte se a už to nádheně voní), posypu směsí „pěti koření“ (jen 2 kávové lžičky)-poku je nemáte, tak trošku skořice a zázvoru, pokapu dvěmi lžícemi medu a asi 20 minut dopeču při 230´C už bez pokličky. Ono to nádherně ztmavne,.
Je to pracné, ale opravdu to nemá chybu. Jíme to většinou s čerstvým salátem a chlebem.
Dobrůtka!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091222/13/b224283-1261484838.jpg)
marz
(upraveno)
19. 4. 2012, 9:10
jdu na ně
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
19. 4. 2012, 12:04
@marz
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150204/14/b20353-1423056746.jpg)
Jitule64
(upraveno)
30. 3. 2007, 22:10
Ali, určitě to vyzkouším!
Akorát budu muset hold koupit normální žebírka, nevím, jestli u nás by mi vyhověli. Ale zeptám se.
Pak napíšu, jak chutnali. Udělám to spíš na manželův svátek v červnu - myslím, že k pívku budou úúúúúúúúžasný!
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131122/12/b47727-1385120680.jpg)
AliceM
(upraveno)
30. 3. 2007, 22:14
@Jitule64
To jo.
A v řeznictví bych to zkusila. Já už tam mám známe, ze začátku jsem jim řekla,že mohou být žebírka klidně dražší, ale s masííííčkem
. A teď už to umí
. Jak se říká , za zeptanou člověk nic nedá
Tak aˇse pak podaří.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(tudledudle)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/62.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150204/14/b20353-1423056746.jpg)
Jitule64
(upraveno)
30. 3. 2007, 22:16
@AliceM
Uuuuuuuurčo napíšu!
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)